HomeVijfde klasseFootball FactoryVerkeerde keuzes van UDO geven Football Factory energie én drie punten

Verkeerde keuzes van UDO geven Football Factory energie én drie punten

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Op een koud en winderig Universitair sportpark kwam Football Factory zaterdagmiddag uit tegen UDO. De respectievelijke nummers 11 en 9 uit de vierde klasse A waren voornemens om meer afstand te nemen van WVC en Wassenaar en enige aansluiting te krijgen bij de middenmoot.

Football Factory verloor vorige week- door lange tijd met tien man te spelen- tot een verliespot bij Hazerswoudse Boys (2-1). UDO had daarentegen een weekje rust en wist dat er punten gepakt moesten worden om bij de eerste 6 van de competitie aansluiting te kunnen vinden.

Reeds in de tweede minuut had Football Factory een goede kans op een doelpunt middels een afstandsschot van Cisco Corte Real. De snelle ontbranding bleef evenwel uit. Beide ploegen creëerden in de eerste helft redelijk wat kansen. Daar waar UDO vooral de lange bal hanteerde, bouwde Football Factory vele malen op via Thijs de Jong en hij vond vaak de rappe Gary Person aan de kant van de thuisploeg.

De keepers van beide ploegen hadden niet echt de kans koud te worden. Naast een aantal mooie reddingen, belandden een aantal 100% kansen voor zowel Football Factory als UDO ook naast de palen en over de lat. Beide ploegen kregen ook de nodige vrije trappen, maar de standaardsituaties leverden ook geen succes op.

Opvallend was vooral de onrust die UDO spelers uitstraalden en ook verbaal aan elkaar kenbaar maakten. Het zo druk met elkaar bezig zijn, resulteerde zelfs eenmaal in het verkeerd ingooien van de bal. Soortgelijke slordigheidjes zorgden voor het nodige commentaar op elkaar in het veld en dat kwam het Oegstgeester spel niet ten goede.

Football Factory behield de rust en de positieve coaching van leider De Jong en dat maakte dat de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd kwam, maar ook deze ploeg had moeite gecreëerde kansen in het net te doen belanden. Vele passes waren te hard en verdwenen over de zijlijn. Al voor rust bracht de trainer van de thuisploeg Danny Boers in en klonk het vanuit de kelen van de supporters van Football Factory de woorden ‘alles of niets’.

Nadat een goede kans van Person nipt voorlangs liep, kwam vlak na dit moment een bal spijtig voor de Leidenaren niet aan bij de zojuist ingebrachte Boers, die op dat moment alleen op de wereld bij de tweede paal stond. Vlak voor rust brak Football Factory op snelheid uit maar werd de door Person gemaakte goal afgekeurd vanwege buitenspel. Zo verlieten beide ploegen na een matige eerste helft het veld voor de rust met een 0-0 stand.

Kort na het hervatten van de tweede helft viel Vasco Corte Real uit met een blessure aan het been, de speler van Football Factory werd uit het veld gedragen door Person en werd vervangen door Mark van der Horst. Er volgden kansen over en weer voor de ploegen uit Leiden en Oegstgeest, waarbij UDO geen gebruik kon maken van een 1 op 1 richting de Leidse goalie. Ook een lob over de uitgekomen Eggen leverde geen treffer op.

Aan de andere kant viel de treffer wel. Na een schitterend ingezette aanval van Brian Thong, via de ingebrachte Alberto Hooi, kwam de bal op de uitgestoken teen van Person terecht en kon de 1-0 worden bijgeschreven voor de thuisploeg.

Het geheel leverde een aantal gele kaarten op voor commentaar aan Oegstgeester zijde, ook hun grensrechter zocht de arbiter in het veld op om zijn onvrede te uiten in een discussie over de mogelijke buitenspelpositie waarin Person zich ten tijde van het doelpunt bevond.

Nogmaals stond de aanval van UDO oog in oog met keeper Eggen, maar werd ook nu werd deze aanval verijdeld door de reservekeeper van Football Factory. Weer geen goal voor de bezoekers derhalve.

Nadat Bert Juffermans een flinke tackle inzette op Van der Horst, werd aan Oegstgeester zijde een aanval door diezelfde Juffermans onderbroken door fors ingrijpen van De Jong. Hoewel Juffermans de indruk wekte verzorging nodig te hebben, maakte de arbiter hiervoor geen haast en zocht wederom de grensrechter van UDO contact met de scheidsrechter. Dit resulteerde in een rode kaart voor de vlaggenist van UDO die vervolgens zijn vlag in ontstoken woede op de scheidsrechter gooide.

De frustratie liep aan de kant van UDO nog wat verder op wat resulteerde in een klein opstootje tussen Hooi en Juffermans, die na de op hem gemaakte overtreding toch door kon.

Na de wedstrijd sprak een staflid van Football Factory over een terechte overwinning en werd de winst vooral toegeschreven aan de tomeloze energie die spelers op bleven brengen. Daarnaast werd 90 minuten lang de concentratie vastgehouden en beloond met drie zeer welkome punten.

Trainer Nikivor van Rijn gaf aan dat Football Factory slecht, maar UDO nog slechter voetbal had laten zien deze middag. Hij schreef het verlies van zijn ploeg toe aan het maken van verkeerde keuzes en het hierdoor onmogelijk maken van behoorlijk opbouwen door zijn spelers. Van Rijn vertelde in de rust duidelijk met zijn ploeg te hebben afgesproken de tweede helft meer de diepte te zoeken, maar dat hij dit niet voldoende had teruggezien. De drie 100% kansen die wel werden gecreëerd door UDO leverden dus niets op waardoor Football Factory nu tot op twee punten is genaderd van de geel-zwarten.

Football Factory: Eggen, Luidens, Corte Real (Van der Horst), de Jong, Agrest, Thong, van den Akker, Voltan, Person, Boukhedmi (Hooi), L.Corte Real (Boers).

UDO: Heeren, Houbolt, Juffermans, Schnorhk, Bakker, Hoogkamer (Isik), de Bruyn,  L.Franken, M. Franken, Uittenbogaard, De Barros (Van der Hooft)

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl