Vierde klasse A (zaterdag)- Blauw Zwart dacht zaterdag aanstaande een beslissingsduel te spelen om het kampioenschap van de vierde klasse A van het zaterdagvoetbal. Dat duel op het veld van vv Katwijk gaat echter niet door. De KNVB heeft Blauw Zwart alsnog één punt in mindering gebracht op de ranglijst. Zo ook VVSB. Dit vanwege ongeregeldheden in hun onderlinge duel (6 mei, 0-2 voor Blauw Zwart).

Blauw Zwart won haar laatste competitieduel met 7-0 van WVC, terwijl concurrent Van Nispen met 6-0 te sterk was voor VVSB. Daardoor eindigden Blauw Zwart en Van Nispen met 68 punten gelijk op de eerste plaats.

Beroep

De beslissingswedstrijd was gepland voor zaterdag aanstaande op het complex van vv Katwijk. Blauw Zwart heeft natuurlijk het recht om beroep aan te tekenen tegen de straf van één punt in mindering. De KNVB heeft echter gemeend, dat eventuele beroep niet af te wachten en start zaterdag reeds met de nacompetitie in 4A. In plaats van een beslissingsduel moet Blauw Zwart nu – noodgedwongen – al starten in de nacompetitie tegen Kamerik uit.

Voorzitter André van Herk in een korte reactie: ,,We zijn om niks gestraft en kunnen daardoor de wedstrijd om het kampioenschap niet spelen. Je begrijpt dat ik laaiend ben over deze beslissing.”

Bron: Haaglandenvoetbal.nl