Het eerste zondagelftal van Floreant heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld. De Boskopers verlaten in februari voortijdig de zondag-4e Klasse A. Deze week werd duidelijk dat trainer Henry Egberts, onder meer ex-TAVV,  per direct stopte. Ook gaf een aantal spelers er de brui aan. Floreant kon geen interim-trainer vinden die de benodigde papieren heeft om het seizoen af te maken, een vereiste van de KNVB.

Bij de komende twee geplande wedstrijden (SVH uit, Altior thuis) zal Floreant niet komen opdagen. Als een team twee keer niet komt opdagen, wordt die ploeg uit de competitie genomen. Dat zal medio februari officieel van kracht worden. De Boskoopse voetbalclub krijgt naar alle waarschijnlijkheid wel een geldboete voor het niet op komen dagen van die twee wedstrijden. Daar gaat de tuchtcommissie van de KNVB zich over buigen.

ASW nieuwe koploper, Bernardus lijstaanvoerder af

Alle uitslagen van Floreant zullen geschrapt worden nadat het team medio februari de zondag-4e Klasse A officieel verlaat. Dat betekent dat alle andere clubs hun eventueel behaalde punten tegen Floreant moeten inleveren. Dat geldt voor Bernardus, RKDES, DIOS, Taurus, Altior en VEP, die allemaal wonnen van Floreant.

De top-7 staat binnen vier punten van elkaar, de top-6 zelfs binnen twee punten van elkaar. ASW is de lachende ploeg. De Waddinxveners zien hun nederlaag verdampen en is daardoor de nieuwe koploper in de 4e Klasse A met twee punten voorsprong op de huidige lijstaanvoerders: Bernardus, RKDES en DIOS. Daarnaast heeft ASW nog een afgelaste wedstrijd in te halen. Datzelfde geldt voor VEP.

Ook bestaat de competitie niet langer uit drie maar twee periodes. ASW, die aanvankelijk de eerste periode had gewonnen, behoudt zijn periodetitel. Of de ‘nieuwe eerste periode’ ook door ASW gewonnen wordt, is nog niet bekend en afhankelijk van de nog te spelen inhaalwedstrijden.

Bron: Studio Alphen