Vierde klasse A zaterdag

KSD-Marine-VV Leiden

VV Leiden heeft zich op een vaste vierde plek genesteld, maar kijkt nog steeds met een schijn oog naar boven. Oegstgeest en Blauw Zwart staan immers op slechts drie punten. Ook de strijd om de derde periode is wat de Leidenaren betreft nog lang niet voorbij. Zelf wekelijks winnen en hopen op puntverlies van de concurrentie is het motto voor de laatste zes wedstrijden. De ontmoeting tegen het onvoorspelbare en onpeilbare KSD-Marine moet de eerste van de serie worden. Er staan nog moeilijke wedstrijden tegen onder andere Oegstgeest, Van Nispen en FC Rijnland op het programma, dus trainer Cees van Tongeren zal alleen tevreden zijn als men met drie punten naar Leiden terugreist. Leiden voetbalt de sterren vooralsnog niet van de hemel na de winterstop, maar 0-1 levert ook drie punten op. Eerder dit seizoen eindigde het duel op de Morsch in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg.

Van Nispen-Football Factory

De Leidse studenten speelden een hele sterke eerste helft zaterdag jongstleden tegen KSD-Marine. Uit het grote aantal kansen wist alleen laatste man Marco Hockx te scoren en die geringe productiviteit bleek in de tweede helft fataal. Toch geven die eerste 45 minuten weer eens de bevestiging dat Football Factory meer kan dan de lage positie op de ranglijst, plaats dertien, doet vermoeden. Thuis gaf men ook meer dan uitstekend partij tegen Van Nispen, dat met de grootste moeite met 2-1 won. Oegstgeest en VV Leiden zullen de mannen van Carlos Pinas zeer dankbaar zijn als ze Van Nispen punten afhandig maken. Dat lukte FC Rijnland in de voorbije speelronde wel (0-0).

FC Rijnland-Roodenburg

Wordt separaat belicht als Krakerrr van de week.

Oegstgeest-UDO

De klad lijkt er wat in te zitten bij Oegstgeest. Tot een paar weken terug was de club op koers om rechtstreekse promotie af te dwingen door simpelweg kampioen te worden. Uit de laatste drie wedstrijden vergaarde de ploeg van Huig-Jan Heeringa slechts een schamel puntje. De dreun die Van Nispen anderhalve week geleden uitdeelde door een 1-4 zege op de Voscuyl klinkt nu nog na. Alles winnen en hopen op misstappen van Van Nispen en Blauw-Zwart is de ultieme droom. Dat winnen zou zaterdag moeten beginnen tegen UDO. Dit team is gaandeweg het seizoen echter gegroeid en de resultaten worden beter. Veel van de spelers, die vorig jaar nog in de A-jeugd speelden, hebben kennisgemaakt met de wetten van de vierde klasse en leren snel. Daar komt nog bij dat het een derby is met de daarbij komende sentimenten en onvermoede krachten die naar boven kunnen komen. Of dat genoeg is om het op revanche beluste Oegstgeest te weerstaan is de vraag. Thuis werd UDO met de alleszeggende cijfers van 1-5 verslagen. Hoe de verhoudingen nu liggen zal dit weekend duidelijk worden.

Vierde klasse A zondag

Leidsche Boys-Delfia

Wekelijks krijgen de Boys de nodige doelpunten om de oren en het kan niet anders of moedeloosheid krijgt het team in zijn greep. Tel daarbij nog eens op dat de spelers in het ongewisse worden gelaten over het volgende seizoen en het scenario is geschetst voor een droevig vervolg van het seizoen. Een zege, ja misschien zelfs een punt kan de nodige boost geven om het seizoen nog wat kleur te geven. Het is de mannen van Ed Kluivers gegund. Wekelijks op komen draven met de bijna zekerheid van een nederlaag verdient respect, en punten… Komende zondag is de tegenstander Delfia, dat eerder dit seizoen met 5-1 te sterk was voor de Leidenaren.