Vierde klasse A zaterdag

Football Factory-Blauw-Zwart

De ploeg van trainer Carlos Pinas sprokkelt zo langzamerhand wat puntjes bij elkaar in het nieuwe jaar. Er werd al drie keer gelijkgespeeld en dat smaakt naar meer. Er zijn wat spelers teruggekeerd na blessures en dat vertaalt zich ook in resultaten. Zaterdag komt Blauw-Zwart op bezoek, dat samen met VV Leiden strijdt om de derde plek. Football Factory zou hun stadgenoot geen groter plezier kunnen doen dan winnen van de ploeg uit Wassenaar. Uit deed men het al uitstekend en Blauw Zwart won met de grootste moeite (2-0). Een verrassing is geenszins uitgesloten, iets waar buurman VV Leiden van harte op hoopt. Football Factory zette afgelopen weekend Roodenburg de voet dwars (1-1), terwijl de ploeg van trainer Jos van der Helm de strijd om de tweede plaats verloor van Van Nispen. De Zilkers scoorden kort voor tijd de 2-1.

FC Rijnland-VV Oegstgeest

Het ging zo goed met de mannen van trainer Roberto Escudero. Er werd een uitstekende serie neergezet en winst werd verwacht tegen KSD/Marine dat de week ervoor nog met 0-13 te kijk werd gezet door VV Oegstgeest. De harde realiteit was anders: er werd met 2-3 verloren. Hoogste tijd om het blazoen op te poetsen. Dat moet dan gebeuren tegen kampioenskandidaat nummer een: Oegstgeest. Uit kon FC Rijnland lang overeind blijven, de Leidse ploeg capituleerde pas in de slotfase (3-1) door een doelpunt van Rens van Klaveren. Dat moet een steuntje in de rug geven bij deze hele zware tegenstander. Bij de gasten is men stiekem al een datum in de agenda aan het zoeken voor het kampioenschap. Natuurlijk zal men dat niet hardop zeggen, maar voor de volgers van de vierde klasse bestaat er geen twijfel over: Oegstgeest kent geen serieuze concurrentie of het moet Van Nispen zijn waarmee straks nog een appeltje geschild dient te worden. De horde FC Rijnland moet nu eerst genomen worden en de kansen daarop zijn zeer reëel.

Wassenaar-VV Leiden

De 0-6 verwinning die VV Leiden zaterdag boekte op WVC is eigenlijk zonder waarde. Die ploeg is dermate zwak dat er van een serieuze wedstrijd geen sprake was. Tekenend is wel dat trainer Cees van Tongeren geen punten uitdeelde voor de strijd om het klassement voor de beste voetballer van het seizoen. Bij rust was het 0-5, maar de roodwitten oogden daarna lamlendig en ongeïnspireerd. Zaterdag wacht Wassenaar, waar in de heenwedstrijd nog soepel met 4-0 van werd gewonnen. Winst is ook noodzaak in het gevecht om de derde plaats met Blauw-Zwart. Onlangs verloor VV Leiden de directe confrontatie en nu is het een zaak van zelf winnen en hopen op een misstap van Blauw-Zwart. Beide ploegen moeten nog op bezoek bij het ongenaakbare Oegstgeest, voor VV Leiden wordt dat zelfs de laatste wedstrijd in de reguliere competitie. Misschien wordt dan pas de winnaar van de tweestrijd bekend. Zaterdag eerst maar eens drie punten ophalen in Wassenaar. Die ploeg verloor in de voorbije speelronde met 3-1 bij Woubrugge.

Roodenburg-WVC

De equipe van Nino Poulina is de weg volledig kwijt. Van kampioenskandidaat tot middenmoter is in een notendop het verhaal van Roodenburg dit seizoen. Ook afgelopen week kwam men niet tot winst (1-1) en dat tegen Football Factory, dat dit seizoen (nog) geen potten kan breken. Weer een teleurstellend resultaat dus. Het onderaan staande WVC vergaarde dit seizoen slechts twee puntjes en kreeg al 112 doelpunten om de oren. Hoezeer Roodenburg ook zwalkt, tegen de ploeg uit Oude-Wetering zal gewonnen moeten worden, sterker nog, het lijkt een uitgelezen kans om zelfvertrouwen op te doen. Voor topscorer Sipan Khalid is het de kans om weer wat doelpunten achter zijn naam te krijgen. Eerder dit seizoen, toen Roodenburg met maar liefst 0-11 won in de Veen, maakte de aanvaller vijf treffers. Kan Khalid dat zaterdag overtreffen?

UDO-VVSB

Nikivor van Rijn moet al een paar weken puzzelen voor wat betreft zijn opstelling. Vakanties en blessures maken het hem niet makkelijk, maar zijn jeugdige team presteert desondanks prima. Het bezoekende Oosterheem werd afgelopen zaterdag van scoren afgehouden en het houden van de nul kan juist voor een jonge brigade een steun in de rug zijn. Het bezoekende VVSB is geen schim meer van de ploeg van vorig jaar die toen lang meedeed in de top en uiteindelijk verdienstelijk vijfde eindigde. De Noordwijkerhouters staan momenteel twee punten achter op UDO met een duel minder gespeeld. Een onderlinge confrontatie met een heldere inzet dus. De winnende ploeg krijgt ook wat zicht op de zevende plek en dat is toch ook een fraai vooruitzicht. Probleem bij UDO blijft het scorend vermogen. De ploeg scoorde slechts 21 keer en dat is op het onderaan staande WVC na het minste van de afdeling. Tijd voor meer effectiviteit en wellicht wordt VVSB daar het slachtoffer van.

Vierde klasse A zondag

Taurus-Leidsche Boys

De Boys verloren zondag jongsleden opnieuw en dit keer van stadgenoot GOL Sport: 2-1. Opvallend was het compliment dat de trainer van GOL Cengiz Dönmez uitdeelde aan Leidsche Boys. Volgens hem had de nieuwe trainer Edwin Kluivers de boel goed op de rails gezet. Zou dit het begin van een ommekeer kunnen zijn? Gaat de club werkelijk punten pakken? Dat zou moeten gebeuren tegen Taurus, dat zondag nog met 8-2 over Roodenburg heen walste. Thuis verloor Leidsche Boys nog met 1-3 in november vorig jaar. Het zou al een succes zijn als Leidsche Boys een gelijkspel kan afdwingen bij een ploeg die meedoet in de strijd om het kampioenschap. Het is Kluivers en zijn mannen in ieder geval gegund.