VV Oegstgeest boekte afgelopen zaterdag een monsterzege (0-8) bij Oosterheem. Topscorer Danny Wenink vond vier keer het net. In de slotronde van de competitie ontvangt de formatie van trainer Huig Jan Heeringa nummer vier VV Leiden, dat Roodenburg met 3-1 versloeg en drie punten achterstand heeft op de Oegstgeestenaren. Het doelsaldo van de Leidenaren is echter veel minder. Eerder dit seizoen werden de punten gedeeld (2-2) in de Morsch. Beide ploegen bereiden zich momenteel voor op de nacompetitie om promotie naar de derde klasse. Leiden is ingedeeld in Poule 1 met twee andere teams. Derdeklasser Floreant is al zeker als tegenstander en mogelijk komt daar Hazerswoudse Boys nog bij. Oegstgeest zit in Groep 4 met veel Haagse ploegen, maar de namen zijn nog niet precies bekend.

Roodenburg neemt het in eigen huis op tegen Woubrugge. De ploeg uit Leiden-Noord moet zich richten op volgend seizoen om dan via een kampioenschap of de nacompetitie promotie te bewerkstelligen. De Leidenaren zullen zich in ieder geval willen revancheren voor de 3-0 nederlaag eerder dit seizoen in Woubrugge.

FC Rijnland leverde afgelopen zaterdag een knappe prestatie door een overwinning met negen man over de streep te trekken. Ondanks rode kaarten voor Michael de Roode en Efe Yagin won het uiteindelijk met 2-5 bij UDO dankzij vijf goals van topschutter Ozan Demirbas. Voor de ploeg van trainer Roberto Escudero staat er in de slotronde een thuisduel met laagvlieger SV Wassenaar op het programma. De Wassenaarders werden in de eerdere confrontatie met 2-6 verslagen door de groengelen.

Football Factory, voorlaatste in de stand, treft op eigen veld UDO, dat eerder met 3-0 te sterk was voor de Leidse studenten. Voor de Oegstgeestenaren scoorden destijds Pascal Franken, Daniël Gras en Patrick Vergeer. Beide ploegen verloren het voorbije weekend, want ook Football Factory ging met 4-1 onderuit bij SV Wassenaar.