VIERDE KLASSE ZATERDAG

Terwijl de wedstrijd van het jaar in 4A komende zaterdag wordt afgewerkt in Oegstgeest tussen de plaatselijke VV en Van Nispen, gaat VV Leiden op bezoek bij de buurman van laatstgenoemde titelkandidaat uit De Zilk. VVSB is namelijk de gastheer van de ploeg van trainer Cees van Tongeren, die zal hopen op een gelijkspel in de kraker op de Voscuyl om het laatste sprankje hoop op de titel in leven te houden. Het gat met de voornaamste titelpretendenten kan dan verkleind worden tot vier punten, mits de roodwitte brigade zelf afrekent met VVSB. De laatste zege van de Noordwijkerhouters dateert alweer van 26 november en dus is de huidige elfde plek een logisch gevolg. Afgelopen zaterdag draaide een ontmoeting met UDO uit op 1-1. Nummer vier Leiden is unaniem favoriet voor de zege, maar kwam in de eerdere confrontatie met VVSB niet verder dan 1-1. Brahim Lakhal zorgde destijds voor het Leidse doelpunt.

In een seizoen van ups en downs beleefde FC Rijnland afgelopen zaterdag misschien wel het hoogtepunt. Koploper Oegstgeest werd in de Morsch pootje gelicht: 3-2. Een onvergetelijke middag, zeker ook voor de neutrale toeschouwer. En wat blijft voetbal toch ook een sport van uitersten. Ga maar na, recent gespeeld: KSD/Marine-Oegstgeest 0-13, FC Rijnland-KSD/Marine 2-3, FC Rijnland-Oegstgeest 3-2. Het is tekenend voor de prestatiecurve van de ploeg van scheidend trainer Roberto Escudero. Zo zou je zeggen dat Football Factory komende zaterdag geklopt zou moeten worden, maar de Leidse universiteitsclub zal zich zeker niet kansloos achten. Het ambitieuze gezelschap van Carlos Pinas komt in de tweede seizoenshelft over het algemeen een stuk beter voor de dag dan daarvoor, toen het bijvoorbeeld met 2-4 van FC Rijnland verloor.

Het mocht absoluut geen verrassing heten dat Roodenburg afgelopen zaterdag een monsterzege boekte. Hekkensluiter WVC kwam namelijk op bezoek in Leiden-Noord, en wellicht had ook het derde elftal dat klusje nog wel kunnen klaren. De ploeg van Nino Poulina vond zeven keer het net en incasseerde geen treffer: 7-0. Daarmee gaan de blauw-zwarten aan kop in de derde periode, die de nare smaak van de eerste twee periodes weg zou kunnen spoelen. Een goed resultaat is dan ook zeer gewenst komende zaterdag, als een bezoek aan KSD-Marine wacht. Eerder werd de Haagse ploeg verpulverd op Sportpark Noord: 8-0.

Voor UDO was het gelijkspel tegen VVSB (1-1) een lichte teleurstelling. ,,Toch zit een zevende stek er nog in”, was middenvelder Rutger Hoogkamer echter nog altijd vol goede moed. ,,Als deze groep bij elkaar blijft en er komen wat jongens terug die eerder in het eerste balden, moeten we in staat zijn om onszelf te verbeteren volgend seizoen. Dan zijn we immers nog steeds UDO en daarna gaan we pas fuseren met Oegstgeest. Ik moet zeggen dat we daar nog helemaal niet mee bezig zijn. We willen eerst dit seizoen goed afsluiten en doorleren. De resultaten zijn wat dat betreft hoopgevend. Zo denk ik ook niet dat we zonder meer verliezen van Blauw Zwart volgende week. Thuis heb ik gekeken naar die pot en toen scoorden zij pas twintig minuten voor tijd de 0-1 en brak er pas wat bij ons. Als we een goed resultaat boeken, kunnen we wellicht ook Oegstgeest nog helpen.” UDO zal echter wel uit een ander vaatje moeten tappen dan in de heenwedstrijd. Toen werd het 0-3 voor de ploeg uit Wassenaar.

VIERDE KLASSE ZONDAG

Roodenburg pakte een punt in de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat DIOS (2-2). Een lovenswaardige prestatie voor de Leidse manschappen, die komende zondag een driepunter hopen bij te schrijven. Dan staat de uitwedstrijd bij middenmoter Altior op de rol. Roodenburg heeft het nodige goed te maken tegen de ploeg uit Langeraar na de eerdere slachtpartij in Noord: 1-8. Altior won overigens afgelopen weekend ook al met grote cijfers van de nummer voorlaatst GOL Sport: 0-9.

Ondanks de 7-0 nederlaag tegen Taurus was Leidsche Boys-trainer Ed Kluivers trots op zijn manschappen, maar kritisch richting het bestuur. ,,Zondag heb ik de spelers kunnen motiveren om vol de strijd aan te gaan, dat zegt wat. Nu is het de beurt aan het bestuur van Leidsche Boys. Ik wil training geven zoals ik dat altijd doe. Veel jongens vinden het dan ook leuk en ze worden ook merkbaar beter. Maar er moeten eerst mensen opstaan binnen de club om mij te helpen. Nu kan je Mourinho of Van Gaal voor de groep zetten, maar beter zal het niet worden.” De hekkensluiter in 4A hoopt komende zondag andermaal op de eerste overwinning van het seizoen. Laagvlieger Moordrecht, dat eerder de Boys nipt aftroefde (2-1), is dan de uitdager aan de Vliet.