VIERDE KLASSE ZATERDAG

Voor Roodenburg eindigde de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Van Nispen (0-2) heel vervelend. Met drie rode kaarten en vijf gele kaarten was er nog veel meer leed dan alleen de nederlaag voor de Leidenaren. ,,We hebben zelf een spiegel nodig. Wij waren meer met elkaar bezig dan met het spel. We moeten echt uit een ander vaatje gaan tappen willen wij er dit seizoen nog iets van maken”, was middenvelder Aymen Mizap zelfkritisch na alweer de zesde verliespartij dit seizoen. Trainer Nino Poulina en consorten staken nimmer onder stoelen of banken dat het dolgraag terug wil keren naar de derde klasse, maar maken het zichzelf nu wel heel moeilijk. Roodenburg kan de pijlen volledig richten op de derde en laatste periode, maar wacht eerst nog ontmoetingen met UDO (thuis) en Football Factory (uit). Te beginnen met een thuiswedstrijd tegen UDO. Eerder dit seizoen won Roodenburg dankzij doelpunten van Tim Slingerland, Soulhail Mkadmi, Kemel Belkerma, Jeroen Hooidonk en Sipan Khalid met 0-5 bij de huidige nummer negen op de ranglijst. Maar een stuk meer memorabel is het duel op de laatste speeldag van het vorige seizoen dat plaatsvond op de Voscuyl, toen het 1-30 werd.

Mits het de spelerspasjes weer heeft opgerakeld, wacht FC Rijnland zaterdag een thuiswedstrijd tegen WVC. Afgelopen zaterdag kon het duel bij Blauw-Zwart niet doorgaan, omdat de pasjes verdwenen waren. Tegenstander WVC sprokkelde het tweede puntje van dit seizoen in de competitie door VVSB in Noordwijkerhout op 3-3 te houden. De Veenders, die eerder al met 2-7 verloren van Rijnland, mogen normaal gesproken geen partij zijn voor de groen-gelen, die bij een zege zich steviger in de subtop nestelen.

Andere inhaalduels in deze klasse zijn nog KSD/Marine-VVSB en Van Nispen ontvangt Wassenaar. In 4A op zondag is Roodenburg gastheer van VEP.