Vierde klasse A zaterdag

Football Factory-VV Leiden

De ploeg van Carlos Pinas beleefde een uitermate moeizame eerste seizoenshelft. Hij bleef immer optimistisch, maar zag Football Factory  zelfs punten verspelen tegen het hopeloos zwakke WVC. ,,Het moet er een keer uitkomen, zo slecht spelen we helemaal niet”, heeft hij meerdere keren verkondigd. Dat zou dan bijvoorbeeld moeten gebeuren tegen VV Leiden, dat onder de nieuwe trainer Cees van Tongeren een sterk en stabiel seizoen beleeft. De ploeg uit de Mors heeft serieuze promotieplannen en dan moeten ook de punten gepakt worden tegen de onderaan staande ploegen zoals Football Factory. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat de bezoekers de punten mee naar huis nemen. DE roodwitten zegevierden eerder met 5-0.

Roodenburg-UDO

De thuisploeg is zonder enig voorbehoud toch de teleurstelling van de eerste helft van het seizoen te noemen. Gestart als kampioenskandidaat is de ploeg nu terug te vinden op plek vijf waarbij plek vier al buiten bereik lijkt. Erder gaf trainer Nino Poulina al aan dat de ploeg te weinig een eenheid is en topscorer Sipan Khalid benadrukte dat nog eens in de winterstop. Beiden pleitten voor een grotere eenheid en meer wederzijdse acceptatie. ,,Mochten wij echt een collectief gaan vormen, dan kunnen we van iedereen in de afdeling winnen”, zo was hun stelling. UDO zal zaterdag zien hoe de stand van zaken is. Zelf was de ploeg met een goede serie bezig en die lijn werd doorgezet in de wedstrijd om de KoetshuisCup tegen Koudekerk. Verdedigend goed, het middenveld combineert lekker, maar de laatste fase is voor verbetering vatbaar, zo vatte Nikivor van Rijn zijn ploeg samen. Het kan zo een interessante ontmoeting worden in Noord. In Oegstgeest werd het een appeltje, eitje voor de Leidenaren: 0-5.

VV Oegstgeest-Woubrugge

Iedereen die de vierde klasse een beetje volgt zal hier onmiddellijk een eentje invullen op het totoformulier. De thuisploeg staat riant bovenaan en wordt getipt als de kampioen. Woubrugge is net als vorig jaar bezig met een seizoen waar kraak noch smaak aan zit. Je zou zeggen dat het een makkelijke prooi moet worden voor de mannen van Huig Jan Heeringa. Daarbij komt nog eens dat Oegstgeest alle thuiswedstrijden won met een doelsaldo van 42 voor en twee tegen. Meer hoeft niet verteld te worden. Of toch; aan de Bateweg in Woubrugge kwam de thuisploeg maar net tekort: 2-3.

FC Rijnland-WVC

De selectie van de groen-gelen verloor voor het laatst op 12 november toen het met 1-2 ten onderging tegen VV Leiden. Vervolgens werd een uitstekende serie neergezet die niet door iedereen verwacht werd. Roberto Escudero moest starten met een heel nieuwe groep jongens, maar het lijkt een eenheid te vormen inmiddels die de nodige punten bijeen voetbalt. Een vijfde plek lijkt zelfs binnen handbereik te zijn. Het arme WVC haalde tot nu toe maar één puntje en het lijkt erop dat dit ook na dit weekend zo zal zijn. Wie weet kunnen de voorwaartsen van FC Rijnland hun doelpuntentotaal wat opkrikken zaterdag. Een kolfje naar de hand van Ozan Demirbas lijkt een zekerheidje.

Vierde klasse A zondag

Leidsche Boys-Bernardus

Het gaat niet goed met de Boys aan de Vliet. Keer op keer werd verloren, de trainingsopkomst was laag, spelers uit lagere elftallen moesten te hulp schieten om het elftal compleet te maken en trainer Jan Wansink zag geen toekomst in de ploeg en gaf er de brui aan. Zie hier kort samengevat het seizoen tot dusver. Het is te hopen dat er een nieuw elan gekomen is bij de selectie. Zondag wacht het op de tweede plaats staande Bernardus dat op visite komt om de punten mee naar huis te nemen. De ploeg uit Hazerswoude-Rijndijk wil graag een klinkende zege boeken om het doelgemiddelde op te vijzelen. Dat zou eind van het seizoen best wel eens van belang kunnen zijn gezien het feit dat het dringen geblazen is in de top. Hoe komen de Boys uit de winterstop?