Zaterdag 28 oktober

Haagse Hout-Oegstgeest

Vorig weekend won Oegstgeest opnieuw met speels gemak. De ploeg kan de favorietenrol duidelijk aan en neemt logischerwijs de koppositie in. Huig Jan Heeringa gaat met zijn selectie op bezoek bij Haagse Hout, dat vorige week Roodenburg met 4-2 terug wees. Trainer Nino Poulina was niet onder de indruk van de voetballende kwaliteiten van de Hagenaars en dat zou een indicatie kunnen zijn dat Oegstgeest opnieuw drie punten aan zijn totaal kan toevoegen. Op het totoformulier zou de redactie een ferm tweetje invullen. De thuisploeg verzamelde tot dusverre zes punten en werd op eigen bodem al geklopt door Meerburg.

Hazerswoudse Boys-Meerburg

Meerburg kan toch wel de club genoemd worden die tot nu toe het meest teleurstelt. Nu moest men weer de meerdere erkennen in het bepaald niet fabelachtig voetballende KSD/Marine. De club uit Zoeterwoude speelde vorig seizoen in de tweede klasse zondag en voetbalt met een niet grotendeels gewijzigde selectie in de vierde klasse. Vooraf dichtte men Meerburg een hoge positie op de ranglijst toe en nu vindt de club zich terug op een troosteloze elfde plaats. Hoog tijd voor een totale ommekeer, te beginnen komend weekend tegen Hazerswoudse Boys. De rug rechten, de mouwen opstropen, laar alle clichés er maar op los. Het moet anders en het moet beter te beginnen zaterdag 28 oktober. Trainer Alex Redel is na een afwezigheid van twee duels weer waar te nemen op de bank.

RoodenburgFootball Factory

Vorig seizoen walste Roodenburg met 6-0 over het arme Football Factory heen, ongetwijfeld een pijnlijke herinnering voor de studentenclub. Zover zal het dit keer waarschijnlijk niet komen. Football Factory heeft zich aanzienlijk versterkt en mocht zich zelfs heel even medekoploper noemen. De laatste wedstrijden gingen dan wel weer verloren, maar dat was wel tegen de top drie van de afdeling. Roodenburg verloor weliswaar de laatste wedstrijden, maar dat was in de ogen van trainer Nino Poulina totaal onnodig. Zeker is wel dat er twee teams aan de aftrap staan die het zoet der overwinning wel weer eens willen smaken. De wil om minimaal een stabiele middenmoter te zijn is bij beide selecties aanwezig. Om dat te realiseren zal er om te beginnen zaterdag gewonnen moeten worden. Er is geen favoriet aan te wijzen en de vorm van de dag kan beslissend zijn. Roodenburg heeft overigens toestemming gekregen van de KNVB om uit te wijken naar kunstgras. Het hoofdveld is immers, zoals hoogstwaarschijnlijk bekend, fors ‘aangevreten’.

UDO-VVSB

Drie keer op rij won UDO en daar past vanzelfsprekend een bescheiden trots bij. KSD/Marine, WVC en Wassenaar werden achtereenvolgens verslagen. Een vierde zege lijkt op voorhand wel een erg zware opgave als VVSB op bezoek komt. De ploeg werd vooraf als titelkandidaat gezien, maar kan dat nog niet geheel waarmaken. De Noordwijkerhouters kunnen zich nieuw puntenverlies niet permitteren en komen naar Oegstgeest om de volle buit binnen te halen. Nikivor van Rijn en zijn mannen zullen alles uit de kast moeten halen voor een goed resultaat. Een gelijkspel valt daar onder. Vorig seizoen lukte het UDO in elk geval wel om gelijke tred te houden (1-1).