Vierde klasse A

Terwijl koploper Van Nispen zaterdag hekkensluiter WVC treft, ontvangt nummer drie VV Oegstgeest de nummer twee Blauw-Zwart. Voor de Oegstgeestenaren is het de laatste kans om nog een gooi te doen naar het kampioenschap, al is de achterstand op Van Nispen drie punten en lijkt de ploeg van trainer Huig Jan Heeringa niet meer te geloven in de titel. Zo bleek ook wel uit de woorden van aanvaller Adil Harfoui: ,,Ik ga er niet vanuit dat Van Nispen nog punten gaat verspelen”, zegt Harfaoui. ,,Zij hebben nog een redelijk makkelijk programma. Zelfs als ze een keer gelijkspelen wordt het voor ons lastig om ze in te halen. Een tweede plek ligt nog wel binnen onze mogelijkheden, maar dan moeten we er volgende week echt staan. De tweede plek kan namelijk in de nacompetitie misschien nog belangrijk zijn.” Alleen een overwinning telt, want bij een puntendeling blijft de achterstand op de Wassenaarse equipe namelijk drie punten. Oegstgeest zal met veel plezier terugdenken aan de ontmoeting eerder dit seizoen, toen Blauw-Zwart na rust van het veld werd geveegd en in Wassenaar uiteindelijk met 1-5 werd gewonnen. Rens van Klaveren (2), Danny Wenink, Steven Apcar en Harfaoui waren in november vorig jaar trefzeker voor de bezoekers. Over Wenink gesproken, de aanvaller scoorde afgelopen weekend zes keer (!). Onze redactie hing dan ook meerdere keren aan de bel om te spreken over zijn productiviteit, maar vond geen gehoor helaas.

VV Leiden, dat afgelopen weekend met 3-1 van FC Rijnland won, kan eigenlijk al uitgaan van een plek in de nacompetitie. De kans dat de derde periodetitel met nog drie duels te gaan ten prooi valt aan een andere ploeg dan Van Nispen of Blauw-Zwart is behoorlijk klein. De huidige vierde plek is voldoende en ook niet meer in gevaar, omdat nummer vijf Roodenburg maar liefst tien punten achterstand heeft. Daardoor mag de formatie van coach Cees van Tongeren zich gaan opmaken voor een toetje, als hoogst geplaatste ploeg achter de top drie. De laatste drie competitieduels gelden dus als een opwarmertje voor VV Leiden, dat zaterdag op bezoek gaat bij UDO. Eerder dit seizoen waren de rood-witten op eigen veld met 2-0 te sterk voor de Oegstgeestenaren dankzij goals van Roland Middelkoop en Mitchell Hage. Voor UDO staat er eveneens weinig meer op het spel, behalve dan dat de mannen van Nikivor van Rijn als nummer tien nog een aantal plekken kunnen stijgen. KSD-Marine, dat zevende staat, heeft slechts twee punten meer.

In tegenstelling tot UDO kan Football Factory eigenlijk niet meer omhoog kijken. De Leidse studenten, die zaterdag nog met 1-3 te sterk waren voor hekkensluiter WVC, staan een-na-laatste met zes punten minder dan nummer twaalf Wassenaar. De Leidse zege as de derde van het seizoen en ten opzichte van de laatste triomf was dat alweer 210 dagen (!) geleden. Komende speelronde staat een thuisduel op het programma met VVSB, dat in de eerdere ontmoeting nog veel te sterk was (4-0). Voor de volgelingen van Carlos Pinas is het te hopen dat het volgend seizoen iets beter gaat.

Subtopper FC Rijnland krijgt Oosterheem over de vloer.De geel-groenen waren een tijdje terug nog in de race voor de nacompetitie, maar een slechte reeks maakte aan die illusie een einde. In de afgelopen vijf duels, tegen respectievelijk Van Nispen (0-0), Roodenburg (2-3), Woubrugge (3-2), Blauw-Zwart (3-1) en VV Leiden (3-1), wist FC Rijnland geen enkele keer te winnen. Zaterdag dan maar winnen van Oosterheem, dat eerder in Zoetermeer met 1-3 werd verslagen, om de negatieve reeks te doorbreken en het seizoen nog enigszins met opgeheven hoofd af te sluiten.

Dat geldt ook voor Roodenburg, dat in het voorbije weekend bij VVSB met 3-5 won via goals van Tim Slingerland (2), Sipan Khalid, Aymen Mizap en Sabir Serray. Laagvlieger Wassenaar is zaterdag in Leiden-Noord de tegenstander. De Wassenaarders werden afgelopen speelronde nog in eigen huis door Oegstgeest met 0-7 afgedroogd.