VIERDE KLASSE ZATERDAG

Het op kampioenskoers zijnde Oegstgeest wacht zaterdag de negende thuiswedstrijd van het seizoen tegen VVSB. De toekomstige fusieclub draait op volle toeren en verspeelde op eigen terrein nog geen enkel punt. Ook buitenshuis gaat het de Oegstgeestenaren voor de wind. Zo werd vorige week KSD-Marine nog opgeslokt door de hongerige ploeg van Huig Heeringa (0-13). VVSB lijkt zaterdag dan ook een kansloze middag tegemoet te gaan, al werd het vorige keer ‘maar’ 0-2 op de Boekhorst dankzij doelpunten van Joep van Tulder en Danny Wenink. Afgelopen zaterdag zou ‘Bavo’ een uitwedstrijd spelen bij KSD, maar kwam het zelf niet opdagen. Slechts vier spelers kon VVSB opbrengen, de rest vierde liever carnaval.

Teleurgesteld droop Cees van Tongeren vorige week zaterdag af. Zijn team was er niet in geslaagd het laaggeklasseerde Woubrugge van zich af te schudden (1-1), en dus lijkt de vierde plaats momenteel het hoogst haalbare voor VV Leiden. De roodwitte brigade wil zo graag de stap zetten naar de derde klasse, maar blijft achterop bij ploegen als Oegstgeest en Van Nispen. De prestaties zijn niet constant genoeg, maar een gevaar voor de wedstrijd van zaterdag lijkt dat niet te vormen. Dan wacht namelijk een uitwedstrijd bij WVC, de troosteloze hekkensluiter in 4A. De Veenders krijgen week in week uit een pak slaag, en dat zal waarschijnlijk in het weerzien met Leiden niet anders zijn. De grootste zege van het seizoen behaalde de Morsbewoners eerder in het thuisduel met WVC: 10-0.

,,Het is het seizoen uitspelen en uitkijken naar volgend seizoen, maar dat zal hoogstwaarschijnlijk wel zijn zonder mij”, kondigde Sipan Khalid vroegtijdig zijn naderende vertrek aan bij Roodenburg na de 1-1 remise tegen UDO. De uitblinker van de Leidse ploeg is het beu bij de club uit Leiden-Noord, die maar geen voet aan de grond kan krijgen in de strijd om promotie. Roodenburg staat momenteel vijfde en zou alleen nog wat in de derde periode kunnen aanrichten. Zaterdag wacht de stadsderby bij Football Factory. De ploeg van Carlos Pinas zag oprichter Pieter van Schie voor de zoveelste keer terugkeren binnen de lijnen, en niet zonder succes. Met Van Schie in de gelederen pakte de laagvlieger twee punten in de laatste twee duels. Toch lijkt Roodenburg andere koek dan Woubrugge en Oosterheem, en dus zullen de studenten er alleen maar harder aan moeten trekken om tot een schappelijker resultaat te komen dan eerder op Sportpark Noord: 6-0. Sipan Khalid (3), Tim Slingerland, Leroy Brooks en Soulhail Mkadmi waren destijds trefzeker voor Roodenburg.

Nadat er een regeling met de KNVB was getroffen in verband met de eerder verdwenen spelerspassen, kon FC Rijnland afgelopen zaterdag weer in actie komen. De Leidse ploeg hoefde zich niet bovenmatig in te spannen, want tegen rode lantaarndrager WVC werd het 7-0. Trainer Roberto Escudero toonde zich na afloop ambitieus en gaf te kennen voor de vierde plek, een positie die waarschijnlijk recht gaat geven op nacompetitie, te willen gaan. Komende zaterdag zullen de geelgroenen af moeten rekenen met KSD-Marine, dat één plaats lager (zevende) staat dan FC Rijnland, maar wel tegen een gat van zeven punten opkijkt. In Den Haag werd het eerder 2-2.

Bij een zege van FC Rijnland kan UDO het linkerrijtje binnenstormen. Dan moet het wel zichzelf ontdoen van Oosterheem, dat zaterdag de te nemen horde vormt. De Zoetermeerders staan twaalfde, terwijl UDO momenteel het rechterrijtje aanvoert. Een van de vijf overwinningen dit seizoen boekte de ploeg van Nikivor van Rijn op bezoek bij Oosterheem. Door doelpunten van Kubilay Isik, Laurens Franken en Koen Du Maine werd een 1-0 achterstand omgebogen naar een 1-3 zege.

VIERDE KLASSE ZONDAG

Roodenburg behaalde afgelopen zondag de vierde overwinning van het seizoen door VEP op Sportpark Noord met 2-1 terug te dringen. De rangen in 4A worden evenwel nog altijd afgesloten door de drie Leidse clubs, en daar zal na zondag in ieder geval nog geen verandering in komen. Het gat met plaats tien bedraagt namelijk vier punten voor nummer elf Roodenburg, dat zondag op bezoek gaat bij studentenclub Taurus. Eerder dit seizoen vormde Roodenburg geen partij voor de Delftse ploeg: 0-5.

In de jacht op de eerste zege gaat Leidsche Boys zondagmiddag op bezoek bij stadsgenoot GOL Sport, dat als enige ploeg onder de Boys staat. GOL Sport won in tegenstelling tot Leidsche Boys wel een keer dit seizoen, en behaalde sowieso drie punten meer. Echter kreeg GOL vijf punten aftrek en de Boys twee, waardoor beide slechts één punt achter hun naam hebben staan. Eerder dit seizoen speelden de teams 1-1 tegen elkaar op Sportpark de Vliet.