VV Oegstgeest haakte afgelopen weekend definitief af in de titelrace. Op eigen veld werd met 0-1 verloren van nummer twee Blauw-Zwart, dat evenveel punten heeft als lijstaanvoerder Van Nispen, waardoor het gat met de koppositie nu zes punten is met nog twee duels voor de boeg. De formatie van trainer Huig Jan Heeringa won nota bene de eerste en tweede periode, maar door een slechte derde periode vergooide de ploeg zijn titelkansen. De focus bij Oegstgeest ligt daarom nu volledig op de nacompetitie. Eerst staan nog twee competitieduels op het programma, tegen respectievelijk Oosterheem (uit) en als laatste VV Leiden (thuis), om het moreel weer een beetje op te krikken voor de promotieduels. Eerder dit seizoen had Oegstgeest overigens geen enkele moeite met nummer elf Oosterheem. Op de Voscuyl werd het maar liefst 6-0 voor de thuisploeg dankzij treffers van Bob den Hollander (3), Danny Wenink, Terry Polet en Roy Dijkstra.

VV Leiden en Roodenburg spelen een echte Leidse derby, al spelen beide ploegen in werkelijkheid nergens meer om. De equipe van trainer Cees van Tongeren bereidt zich voor op de nacompetitie, die vanwege de vierde plek al zo goed als zeker is veiliggesteld. Roodenburg, de nummer vijf op de ranglijst, is juist kansloos voor een seizoenstoetje. Roodenburg is al meer bezig met het vieren van het 90-jarig bestaan en om de selectie voor volgend seizoen smoel te geven. Alleen de Leidse eer staat zaterdag dus op het spel. Die eer kreeg eerder dit seizoen middenvelder Danny Sjaardema namens VV Leiden, doordat hij de enige treffer maakte in de onderlinge ontmoeting.

Football Factory maakte er afgelopen zaterdag een doelpuntrijke wedstrijd van, maar het verloor wel – ondanks een 2-0 voorsprong – met 3-5 van VVSB. De mannen van Carlos Pinas blijven zodoende voorlaatste en daar komt in het competitieslot geen verandering meer in. Komend weekend gaan de Leidse studenten op bezoek bij SV Wassenaar, dat in de eerdere ontmoeting met 1-2 te sterk was op het Universitair Sportcomplex.

UDO ontvangt FC Rijnland, dat na vijf duels zonder zege weer eens drie punten pakte. De Morschbewoners waren in eigen huis met 3-1 te sterk voor Oosterheem dankzij goals van topscorer Ozan Demirbas, Efe Yagin en Kay Oudenaarden. UDO, momenteel de nummer tien, kan ondanks de 1-2 nederlaag tegen VV Leiden nog minimaal twee plaatsen stijgen ten koste van Woubrugge en KSD-Marine, die dicht in de buurt staan. Nummer zes FC Rijnland kan met 38 punten niet meer stijgen of zakken. In december vorig jaar trokken de Leidenaars thuis met 2-1 aan het langste eind tegen de Oegstgeestenaren. Voor de gastheren schoten destijds Michael de Roode en Demirbas raak, voor de bezoekers maakte Eus Bayram de enige treffer.