Houdt Van Nispen stand, wordt het toch Blauw-Zwart, ontpopt Oegstgeest zich als lachende derde of kan VV Leiden misschien nog voor een daverende verrassing zorgen? Met nog vijf speelronden te gaan is de titelstrijd in 4A ongemeen spannend en kan deze zomaar eens een Hitchcock-achtige ontknoping krijgen.

VIERDE KLASSE ZATERDAG

Waar is het misgegaan? Dat zullen ze zich op de Voscuyl toch geregeld afvragen.  Oegstgeest, dat zaterdag de derby met toekomstig fusiepartner UDO in een eenvoudige 6-1 winst omzette, begon als de gedoodverfde titelfavoriet in deze afdeling. Het leek de hoge verwachtingen lange tijd ook waar te gaan maken, maar wist de concurrentie nooit echt van zich af te schudden en moet nu lijdzaam toezien hoe Van Nispen en Blauw-Zwart – met beiden drie verliespunten minder – de beste papieren hebben. Het enige wat het elftal van Huig-Jan Heeringa, dat al een periode op zak heeft, rest is de laatste vijf wedstrijden winnen en zo de druk vol op de ketel houden. Als dat lukt, is Blauw-Zwart minimaal bijgehaald, want die club komt  over drie weken op bezoek. Eerst dient Oegstgeest echter nog ‘even’ af te rekenen met Football Factory, dat zaterdag als gastheer fungeert voor de huidige nummer drie. Een walk-over, zo lijkt op voorhand, want de Leidse studenten verkeren dit seizoen nou niet in beste vorm, verloren hun laatste vier wedstrijden met ruime cijfers en weten op de ranglijst alleen het nietige WVC onder zich. Toch zijn Heeringa en consorten gewaarschuwd, want vrij recent verliet Roodenburg het Universitair Sportcentrum aan het Goliuspad nog met slechts een punt, terwijl vroeg in het seizoen Van Nispen daar maar net aan aan punterverlies ontsnapte: 1-2.

Kan Van Nispen zaterdag een voorschot op de titel nemen? Die vraag is gerechtigd, want met resterende wedstrijden tegen Oosterheem, WVC, Woubrugge en VVSB, lijkt het uitduel bij VV Leiden nog het grootste obstakel op weg naar een legendarische bordesscene in het Zilkse gemeentehuis en een rondrit op de platte kar door het bollendorp. Tegelijkertijd zal Leiden, dat afgelopen zaterdag met pijn en moeite bij KSD-Marine (2-3, mede door een prachtige vrije trap van Ivo Nolet ) er alles aan gelegen zijn om de titelstrijd spannend te houden. Al is het maar uit eigen belang. Natuurlijk, het moet heel raar lopen wil de ploeg van Cees van Tongeren er nog met de titel vandoor gaan. En de vierde plek kan de Morsbewoners nauwelijks nog ontgaan. Maar je weet het natuurlijk maar nooit… Het is een gekke afdeling en met het resterende programma in het achterhoofd kunnen er nog wel eens vreemde dingen staan te gebeuren. Op de slotdag ontvangen de roodwitten ook nog Oegstgeest en dus kunnen de Leidenaars zomaar eens als scherprechter gaan fungeren in het waanzinnig spannende slot van de competitie.

Teleurstellend genoeg heeft Roodenburg dit seizoen nooit echt een rol van betekenis gespeeld. Toch gloort er voor het elftal van Nino Poulina, dat afgelopen speelronde won van FC Rijnland (2-3), nog een ontsnappingsclausule. De club uit Noord heeft immers snode plannen als het gaat om de derde periode en kan wat dat betreft zaterdag een grote stap in de goede richting doen. Met Blauw-Zwart komt namelijk de grootste concurrent voor die prijs – waarvoor overigens ook Leiden nog volop in de race is – op bezoek. Willen de Leidenaars het seizoen redden, dan móét er gewonnen worden van de Wassenaarders. Bij een nederlaag is het over en sluiten voor Poulina en de zijnen. Reminder voor beide materiaalmannen: Roodenburg speelt net als Blauw-Zwart in… inderdaad, het blauwzwart!

Voor FC Rijnland staat, na de nederlaag in de stadsderby, alleen nog de eer op het spel. De ambities van de formatie van Roberto Escudero ten spijt, het seizoen is op de Mors als een nachtkaars uitgegaan. Wel kunnen de geelgroenen nog een belangrijke rol spelen in de titelstrijd, want FC Rijnland komt zowel Blauw-Zwart als VV Leiden nog tegen. Eerst gaat het echter op bezoek bij Woubrugge, dat Blauw-Zwart afgelopen zaterdag nog tot het uiterste dwong: 5-4.

Ook UDO speelt nog om des keizers baard, al zal Nikivor van Rijn daar zeker niet zo over denken. Al heel het seizoen staat voor de beginnend hoofdtrainer de ontwikkeling van zijn jonge ploeg voorop en dat zal in de slotweken van deze jaargang niet anders zijn. Wat dat betreft staan er nog genoeg uitdagingen op het spel. Zaterdag mogen de Oegstgeestenaren tegen KSD-Marine hun geboekte progressie laten zien. Uit hield UDO de mariniers op 2-2 en wellicht zit er dit keer zelfs wel meer in het vat.

 

Comments are closed.