Puur kijkend naar de stand op de ranglijst zijn het vier ‘makkies’ voor de hoger geplaatste ploegen tegen de zwakke broeders van de afdeling. Er zijn hier en daar echter wel kanttekeningen te plaatsen. Daarnaast: een kat in het nauw maakt rare sprongen…

Meerburg-Football Factory

Uit de laatste vijf wedstrijden haalde Meerburg dertien punten en daardoor heeft de ploeg van Alex Redel de weg naar boven gevonden. Het kostte Meerburg wat tijd om zich aan te passen aan het voetbal van de vierde klasse, maar dat proces is met succes afgerond. Football Factory zal dat gaan ondervinden. De studenten dreigen opnieuw een kleurloos en teleurstellend seizoen tegemoet te gaan. De laatste wedstrijd, tegen WVC,  ging zelfs jammerlijk verloren en zodoende dreigt zelfs de laatste plaats. Zo zal men het bij Football Factory zien, want Wassenaar zal hoogstwaarschijnlijk buiten beschouwing gelaten worden. Een schrikbeeld natuurlijk. Het lijkt een onmogelijke opgave een of meerdere punten af te snoepen van Meerburg. De mannen van Redel zijn niet van plan langer dan een jaar in de vierde klasse te verblijven. Kampioen worden lijkt te hoog gegrepen, maar promotieduels afdwingen via de nacompetitie moet lukken zou je zeggen. Football Factory mag deze ambities niet in de weg staan.

SEV-Roodenburg

Roodenburg zou Oegstgeest een onnoemelijk groot plezier doen door SEV in eigen huis te verrassen. De Leidschendammers zijn echter een kampioenskandidaat en nog ongeslagen. Thuis werd alles gewonnen en in uitduels werden de punten gedeeld met VVSB en Oegstgeest. Hopen op een off-day van SEV en boven zichzelf uitstijgen lijkt de enige kans voor de mannen van Nino Poulina om daar minimaal een puntje weg te halen. ‘Hoop verloren is al verloren’ is het motto van de Leidse trainer, dus hij zal zijn mannen weer aansporen alles uit de kast te halen. Afgelopen zaterdag remiseerden de Leidenaen met Hazerswoudse Boys, waarbij de gasten pas laat langszij kwamen.

 

WVC-Oegstgeest

Een mooie afsluiter van een mooie eerste helft van het seizoen wacht Oegstgeest zaterdag. WVC kan gerekend worden tot de zwakste ploegen van de afdeling en mag geen enkel probleem vormen voor Huig Jan Heeringa en zijn selectie. Op doelsaldo meer afstand nemen van concurrent SEV zou een zinnig uitgangspunt kunnen zijn. Laat dat maar aan spelers als Ozan Demirbas, Danny Wenink, Bob den Hollander en Roy Elkerbout over. Met het scorend vermogen van de thuisploeg is niets mis, met de defensieve kwaliteiten van de bezoekers wel: in  tien wedstrijden kreeg men 34 goals om de oren. Dat belooft wat voor zaterdag. Hoewel; WVC is aan de beterende hand met een 0-0 gelijkspel tegen VVSB en 1-2 zege op Football Factory.

UDO-Alphia

De bezoekers konden zaterdag een streep zetten door hun kampioensaspiraties na het verlies tegen SEV. Wellicht dat er iets van berusting neerdaalt in de ploeg uit Alphen en het heilige vuurtje enigszins gedoofd is. Dat zou dan in de kaart kunnen spelen van het zwalkende UDO. Het kansloze 0-3 verlies tegen middenmoter Haagse Hout was echter een teken aan de wand. Niets lijkt meer te lukken bij de spelers van Nikivor van Rijn. Scoren is het grootste probleem. Slechts tien maal vond men het net in even zoveel wedstrijden. Een grote sterke spits met een gevoel voor de goede plek en het vermogen elk kansje te benutten zal op het wensenlijstje van de trainer staan. Tot zijn komst zal UDO afhankelijk zijn het materiaal wat hij heeft. Wie staat er bij de Oegstgeestenaren op om de broodnodige doelpunten te maken?