VV Oegstgeest, dat dit seizoen nog foutloos is, werkte afgelopen zaterdag flink aan het doelsaldo tegen GOL Sport: 19-0. ,,Ik ben gek van voetbal, maar hier kan ik geen plezier aan beleven”, reageerde trainer Huig-Jan Heeringa na de wedstrijd. ,,Dit is niet leuk voor de ploeg die zo makkelijk wint en ook niet voor de ploeg die het overkomt. Wie beleeft hier nu lol aan? Ik zeg het eerlijk: dan loop ik nog liever op zaterdagmiddag met mijn vrouw in de stad.”

Komend weekend kan de oefenmeester ongetwijfeld meer tegenstand verwachten op het Universitair Sportcomplex van Football Factory, dat met zes punten uit de eerste drie duels een uitstekend begin van het seizoen kent. De Leidse studentenploeg leed afgelopen weekeinde pas de eerste, maar wel forse nederlaag op bezoek bij Alphia: 6-1. Vorig seizoen eindigde het duel in Leiden in 1-5, maar werd het de Oegstgeestenaren nog redelijk lastig gemaakt door Football Factory. In Oegstgeest werd het overigens een monsterzege voor de mannen van Heeringa (9-0). Een ‘2’ voor het totoformulier lijkt voor de hand te liggen. VVO wil immers promoveren en de lat bij de ‘fabrieksploeg’ ligt aanmerkelijk lager.

Meerburg ontvangt koploper SEV. De Zoeterwoudenaren, die in speelronde 3 niet in actie kwamen door de afgelaste wedstrijd tegen Roodenburg, willen direct promoveren en het liefst via een kampioenschap. Na de 0-1 nederlaag tegen Alphia in de tweede competitiewedstrijd moet de ploeg van trainer Alex Redel eigenlijk winnen van SEV om in het spoor te blijven. De Leidschendammers, degradant uit de derde klasse, kennen een indrukwekkende start met zeges op KSD-Marine (4-0), UDO (0-7) en WVC (4-1). Een lastige karwei dus voor Meerburg, dat bij een verlies al op zes punten achterstand komt van de koploper.

Roodenburg stond dus afgelopen weekend stil door het niet bespeelbare veld, veroorzaakt door een engerlingenplaag (larven van kevers). Gelukkig gaan de Leidenaren in speelronde 4 op bezoek bij VVSB, mocht zich in Noordwijkerhout ook geen plaag gaan voordoen. Beide ploegen staan dichtbij elkaar op de ranglijst. Roodenburg staat zevende, maar met één verliespunt minder dan nummer zes VVSB. Vorig seizoen werd het in de Bollenstreek 3-5 in het voordeel van de formatie van trainer Nino Poulina dankzij treffers van Tim Slingerland (2), de naar VV Leiden vertrokken Sipan Khalid, Aymen Mizap en Sabir Serray.

UDO pakte tegen KSD-Marine de eerste punten en tevens de eerste overwinning van het seizoen: 2-1. Trainer Nikivor van Rijn sprak van een prima collectief optreden van zijn elftal. ,,De zelfreflectie van de ploeg is groot. UDO weet dat het het niet gaat redden met individuele kwaliteiten, maar bezit de gave gebruik te maken van elkaars krachten en staat er als een team.” Aanstaande zaterdag staat een uitduel met het nog puntloze WVC op het programma. Van de ploeg uit Oude Wetering werd vorig seizoen nog tweemaal gewonnen (3-1 thuis, 1-2 uit), al is WVC misschien dit jaar wat sterker.