Hazerswoudse Boys-Football Factory

De studentenclub verraste in de LAV Cup vorige week door het sterke Oegstgeest met 2-0 terug te wijzen. In de competitiewedstrijd daarvoor had men zeker meer verdiend dan de 1-1  tegen Haagse Hout. Een voorbode voor een goede reeks van de jongste Leidse club? Tegenstander Hazerswoudse Boys heeft ook wel eens betere seizoenen gekend en heeft slechts drie puntjes meer. Het lijkt geen onneembare hindernis. Bij verlies raakt de middenmoot wat uit zicht voor de Leidenaren. Het scorend vermogen is wel een probleem zo lijkt het: slechts negen keer trof men het net. Zal de club zaterdag scherper voor het doel zijn? In het seioen 2014-2015 kwamen de ploegen voor het laatst tegen elkaar uit. Destijds werd het 1-0 voor de zwartwitten.

Roodenburg-Oegstgeest

De blauwzwarten ontvangen het ongenaakbare Oegstgeest. Uit zes wedstrijden haalde de ploeg het maximale aantal punten en Oegstgeest komt naar Leiden-Noord om overwinning nummer zeven bij te laten schrijven. Kampioen worden, niet meer en niet minder, is het doel van de mannen van Huig Jan Heeringa. Roodenburg mag geen sta-in-de-weg zijn voor de doelpuntenmachine. De Leidenaren verloren de inhaalwedstrijd met 0-4 van het steeds beter draaiende Meerburg en moesten tandenknarsend toezien hoe ook nog eens twee spelers rood kregen. Die zullen er niet bij zijn en zullen ongetwijfeld node gemist worden door trainer Nino Poulina. Het zal puzzelen worden voor de altijd zo optimistische oefenmeester om een elftal in elkaar te knutselen dat de bezoekers goed partij kan bieden. Het moet echter wel heel vreemd lopen als Oegstgeest niet met een nieuwe overwinning huiswaarts keert. Trainer Heeringa is evenwel voorzichtig: ,,Tegen Roodenburg hebben we het meestal lastig. Roodenburg is altijd tot de tanden gewapend en dat zal nu niet anders zijn.”

WVC-Meerburg

De Zoeterwoudenaren lijken zich hersteld te hebben van een even onverwachte als zwakke start. Zaterdag werd in een inhaalduel de derde zege op rij gehaald en ‘op naar de vierde’ zal trainer Alex Redel denken. Het zelfvertrouwen van zijn selectie zal inmiddels een aardige boost hebben gekregen. Een blik op de ranglijst zal dit gevoel ongetwijfeld versterken: opponent WVC deelt de laatste plaats met Wassenaar met nul punten. Slechts één schamel doelpuntje kon men in de thuiswedstrijden laten noteren. Drie punten erbij betekent een plek in de subtop voor Meerburg. Het kampioenschap lijkt voorbehouden aan Oegstgeest of SEV, maar via de nacompetitie kan ook promotie worden afgedwongen. De schwung lijkt er in elk geval in te komen bij de ploeg die vorig seizoen degradeerde uit de tweede klasse op zondag.