De prestaties van de deelnemende LAV-clubs vallen tot nu toe tegen in de vierde klasse. Alleen VV Oegstgeest is nog foutloos na vijf gespeelde wedstrijden. Afgelopen zaterdag was de ploeg van trainer Huig-Jan Heeringa veel te sterk voor Haagse Hout (0-4). Vooralsnog heeft het er alle schijn van dat de geelroden op koers liggen voor de derde klasse. ,,Het mag duidelijk zijn dat we alles hebben gezet op een terugkeer naar de derde klasse”, zei aanvaller Joep van Tulder na de wedstrijd van zaterdag. ,,Dat mag gewoon niet weer fout gaan. Dat neemt niet weg dat de weg nog lang is. Dit seizoen is vergelijkbaar met vorig seizoen. We wonnen heel veel wedstrijden met twee vingers in de neus, maar in de toppers gaven we te vaak niet thuis. De afloop is bekend.”

,,Dat mag nu niet weer gebeuren”, stelde Van Tulder. ,,Volgende week kunnen we laten zien dat we geleerd hebben van het verleden. Alphia komt dan op bezoek. Dat is een ploeg waartegen ik met Koudekerk vaak speelde en destijds hadden we het altijd moeilijk. Nu winnen zij ook hun wedstrijden overtuigend, dus het kan een boeiende pot worden op de Voscuyl.” Alphia, dat afgelopen weekend WVC met 6-1 aan de kant zette, verspeelde in de competitie pas één keer punten tegen VVSB (0-0).

Van Tulder vlakte overigens Meerburg, dat pas zes punten heeft, nog niet uit in deze competitie. Na een slechte start lijken de Zoeterwoudenaren op de goede weg dankzij de 0-2 zege bij Hazerswoudse Boys. De mannen van coach Alex Redel ontvangen in speelronde 7 nummer vijf UDO, dat dusver negen punten haalde. De Oegstgeestenaren wonnen van de ‘kleintjes’ (0-5 SV Wassenaar, 1-2 WVC, 2-1 KSD-Marine), maar konden niet stunten tegen de op papier sterke teams (3-1 Hazerswoudse Boys, 0-7 SEV, 0-3 VVSB). Kan UDO eindelijk eens stunten of laat Meerburg zich niet aftroeven?

Roodenburg staat op dit moment in de middenmoot, maar de Leidenaren willen meer dan de huidige zevende plek. Het liefst een positie in de top 4. Dat lijkt echter nu al ver weg. Hekkensluiter SV Wassenaar is komende zaterdag de tegenstander. Dat lijkt toch op papier een ‘makkelijke’ klant. Vorig seizoen werd er zowel thuis als uit met 3-1 gewonnen door de ploeg uit Leiden-Noord.

Football Factory is aan een slechte reeks bezig. De Leidse studenten begonnen nog goed aan het seizoen met zes punten uit de eerste twee duels. Maar doordat GOL Sport zich terugtrok uit de competitie, is van dat aantal nog maar drie over. In oktober werden vervolgens alle duels verloren. Respectievelijk Alphia (6-1), VV Oegstgeest (0-5), SEV (2-4) en Roodenburg (3-1) waren te sterk voor de jonge vereniging. Dan moet wel worden vermeld dat die ploegen allen in het linkerrijtje terug te vinden zijn. Het is misschien geen schande. De tegenstander van komend weekend, nummer negen Haagse Hout, is meer van het formaat Football Factory. De Hagenaren hebben drie punten meer.