Voorbeschouwing vierde klasse zaterdag

Alphia- Football Factory

Twee koplopers treffen elkaar zaterdag in Alphen. Het kan vreemd lopen in de vierde klasse. Football Factory speelde vorig jaar een dramatisch seizoen en verkeerde constant in de onderste regionen. Nu heeft de ploeg de volle buit uit twee wedstrijden. Met het verwijzen naar de zwakke tegenstanders zou men de studentenclub tekort doen. Voetballend gezien is er wel degelijk sprake van een niet geringe verbetering ten opzichte van vorig jaar. Of dat genoeg is om het sterke Alphia te weerstaan is nog de vraag. De ploeg uit Alphen versloeg in Zoeterwoude Meerburg met 0-1 en dat kan men gerust een prestatie van formaat noemen. Verwacht mag worden dat Pieter van Schie en de zijnen tevreden zijn als ze met een puntje huiswaarts kunnen reizen. Absolute uitblinker tot nu toe aan Leidse zijde is nieuweling Brian Thong, die eerder uitkam voor de jeud van Feyenoord en Roda JC.

Oegstgeest- GOL Sport

‘Het is niet de vraag of Oegstgeest zal winnen, maar met welke cijfers dat gepaard zoal gaan.’ Een uitspraak vanuit het Oegstgeest kamp vorige week voor de match tegen Wassenaar. Uiteindelijk werd gewonnen, maar het was allemaal wel teleurstellend. Zaterdag aanstaande echter zouden de dubbele cijfers weleens gehaald kunnen worden. GOL Sport lijkt het lelijke eendje van de vierde klasse A te zijn getuige de 16-0 en 7-3 nederlagen. Oegstgeest bewees vorig jaar al dat het makkelijk de doelpuntjes maakt en is er dit jaar qua scorend vermogen nog eens op vooruit gegaan met de komst van Ozan Demirbas. Het wordt vermoedelijk een drukke dag voor de man van het scorebord.

UDO- KSD Marine

De 0-7 nederlaag van afgelopen zaterdag kwam bij de club uit Oegstgeest als een mokerslag aan. Het was de tweede nederlaag in even zoveel wedstrijden en trainer Nikivor van Rijn zal een andere start voor ogen hebben gehad. De bezoekers koesteren een puntje behaald in de wedstrijd tegen Roodenburg, na een 0-2 voorsprong voor de Leidenaren, en lijkt van een wat minder kaliber dan de eerdere tegenstanders (Hazerswoudse Boys en SEV) van UDO. Ondanks de teleurstellende prestatie van vorige week is de doelstelling, het linker rijtje, niet aangepast. Dan moet het voetballend toch beter en moeten de punten toch echt in eigen huis terecht komen.

Roodenburg-Meerburg

Wordt binnenkort elders uitgebreid belicht