Vierde klasse A (zaterdag)-De winterstop is voorbij en direct stond er een Leidse derby op het programma in de vierde klasse A. Op eigen veld ontving Football Factory buurman VV Leiden. Het eerste deel van het seizoen was niet goed te noemen van de studentenploeg van Carlos Pinas. Een voorlaatste plaats was het gevolg, waardoor de Factorianen gebrand zullen zijn op een beter tweede deel van de competitie. Leiden daarentegen had een plek in de top vier opgeëist tot aan de winterstop. Deze wedstrijd zou dus een formaliteit moeten zijn voor de pupillen van Cees van Tongeren. Zo zou na negentig minuten ook blijken. Een frivool spelend Leiden declasseerde de thuisploeg. Het werd maar liefst 0-9.

Vanaf minuut één domineerden de Morschbewoners. De bezoekers speelden vol op de aanval en deden zichzelf tekort door in het begin van de eerste helft de kansen niet te verzilveren. Zo zag Ricky Boot zijn kopbal op de lat belanden en waren Danny Sjaardema, Mitchel Hage en dezelfde Boot onfortuinlijk in de afronding. Football Factory stond met de rug tegen de muur en het lukte hen nauwelijks van de eigen helft te komen. Halverwege het eerste bedrijf was het dan ook raak. Een goed opgezette aanval werd meedogenloos door Boot afgerond. Een paar minuten later  werd de score verdubbeld door VV Leiden. Danny Sjaardema schoot een afgevallen bal op het doel van Factory doelman Wessel Sels die mis zat. Daarmee was de kous nog niet af. De rood-witten hadden duidelijk de intentie een hoge score op het scorebord neer te zetten, iets waar de machteloze thuisploeg geen antwoord op had.

Na een half uur spelen werd de score verder opgeschroefd. Uit een corner van Sjaardema kon de geheel vrijstaande Sietse Fokkema eenvoudig binnenkoppen. Kort voor rust kon de eerste kans voor Football Factory worden opgeschreven. Op aangeven van Abe van der Slot zag Carlos Corte Real zijn poging maar net langs de doelpaal gaan. In de laatste minuut van het eerste bedrijf was het wederom Boot die doel trof uit een perfecte voorzet van Mitchell Hage. VV Leiden ging dan ook in een zetel de theepauze in.

Rick Boot was trefzeker en leefde zich uit tegen Football Factory

 

Het spelbeeld in de tweede helft zou niet anders zijn. De ploeg uit de Morsch ging ijverig op zoek naar meer. In rap tempo werd het doel van Factory opgezocht. Al gauw werd Boot gevonden in de zestien, die met een prachtige voetbeweging sluitpost Sels omspeelde en koelbloedig afrondde. Het zou prijsschieten worden deze middag, want kort hierop was het Peter Hamelink die het net trof op aangeven van ploeggenoot Hage. De thuisploeg was compleet gebroken en wist zelf geen enkele kans te creëren. Halverwege het tweede bedrijf werd Football Factory verder afgeslacht. Uit een verre inworp van Boot was het ditmaal Wesley Schreuder die zijn goaltje meepikte. Enkele minuten later kregen de bezoekers ook nog een penalty toegewezen die werd verzilverd door routinier Ivo Nolet. Het was wachten op de dubbele cijfers. Dat bleef de equipe van Pinas bespaard. Wel moest het nog een tegengoal incasseren. Roland Middelkoop zag zijn pegel nog maar net gepareerd worden door Sels, maar Joeri Devilee was alert en scoorde uit de rebound. Hij bepaalde de einduitslag op een meer dan overtuigende 0-9. Er had zelfs meer ingezeten voor VV Leiden als het in bepaalde situaties beter met de kansen was omgesprongen. Een complete off-day dus voor Football Factory waarmee VV Leiden wel raad wist deze middag. De rood-zwarten blijven hiermee op de voorlaatste plaats staan en de roodwitten klimmen naar plek drie op de ranglijst.

Volgende week kunnen de mannen van Pinas de nare smaak wegspoelen, tegen het tevens laag geklasseerde Woubrugge. VV Leiden ontvangt thuis Blauw Zwart dat een positie boven hen staat. Een ware kraker dus.

Factory-aanvoerder Gregory Limon na afloop van de wedstrijd: ,,Tja, wat zal ik zeggen. We zijn vandaag compleet overlopen. We hoopten een beter vervolg te geven aan de competitie na de winterstop. Dat is er vandaag totaal niet uitgekomen. Leiden was op alle fronten beter, wonnen nagenoeg alle duels en waren in spelhervattingen ook gevaarlijk. Dit resulteerde in deze oorwassing. Toch moeten we vertrouwen blijven houden als team. Deze wedstrijd moeten we snel vergeten en de rug weer rechten. Dat zullen we dan volgende week moeten doen. Meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen.”

De aanvoerder van VV Leiden Sietse Fokkema met zijn blik op de wedstrijd: ,,Ongelooflijk zeg deze uitslag. In voorbije seizoenen hadden we het hier altijd moeilijk dus verbaas ik me wel over deze uitslag. Als ploeg stonden we er echt vandaag. Eigenlijk deden we alles goed. Het enige wat we onszelf kwalijk kunnen nemen, is dat we de dubbele cijfers niet hebben gehaald. Al met al een prima uitslag, iets wat we voorafgaand aan deze wedstrijd zeker niet hadden verwacht.”

Football Factory-vv Leiden 0-9 (0-4). 20. 0-1 Boot, 24.Sjaardema 0-2, 30.Fokkema 0-3, 45.Boot 0-4, 55. Boot 0-5, 59. Hamelink 0-6, 64.Schreuder 0-7, 70. Nolet 0-8, 87.Devilee 0-9. Toeschouwers: 50

Basisopstelling Football Factory: Wessel Sels, Marco Hockx, Alwin Peters, Gregory Limon, Martijn van den Akker, Abe van der Slot, Pieter van Schie, Mark van der Horst, Danny Boers, Francisco Corte Real, Pablo Janssens.

Basisopstelling VV Leiden: Raymond Meijers, Angelo van Heusden, Sietse Fokkema, Ivo Nolet, Wesley Schreuder, Peter Hamelink, Mitchel Hage, Danny Sjaardema, Roland Middelkoop, Joeri Devilee, Ricky Boot.