Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Het was op zich een saaie pot, met teveel fouten in ons spel. Ik kan dat zeker ook van mezelf zeggen, want ik speelde echt geen beste wedstrijd. Veel passes van mijn kant kwamen niet goed aan. We wonnen uiteindelijk uit bij Wassenaar met 1-4, maar zeker de laatste acht beslissende wedstrijden moet het bij ons zeker beter gaan. Door het scoreverloop, drie doelpunten in een paar minuten tijd, hadden we het Wassenaarse verzet gelukkig snel gebroken”, aldus Raymond Meijers, de betrouwbare sluitpost van Leiden.

Met de wetenschap dat thuis er gemakkelijk met 4-0 was gewonnen en VV Leiden op de vierde plek stond met Wassenaar op een elfde, werd er met een goed gevoel door de roodwitten afgereisd naar het Wassenaarse sportpark Kerkehout. Maar hoe zou het team van trainer Cees van Tongeren zich herstellen na de 0-6 uitzege vorige week op hekkensluiter WVC? Misschien een rare vraag bij zo’n uitslag, maar na de 0-5 ruststand vorige week was Van Tongeren zeer duidelijk in zijn commentaar na afloop: ,,Het was na de rust lamlendig hoe er werd gebald, we speelden zo ongeïnspireerd.” Met 37 uit 17 en Blauw Zwart met 38 uit 16 moesten de Leidenaren wel winnen om aanspraak te blijven maken op een plaats in de top drie en mogelijk de derde periodetitel waar nu de eerste wedstrijd voor werd gespeeld.

Meijers: ,,We speelden weer meer tegen onszelf dan tegen Wassenaar. En dat was eigenlijk ongelofelijk als we zo op het verloop van de wedstrijd vorige week konden terugblikken. We zakten vanaf het begin af aan teveel in, waardoor de thuisploeg redelijk kon opbouwen. Op het middenveld zaten we er ook niet echt kort op. En als mijn passes dan ook geregeld een andere kant op gingen dan ik gezien de stand van mijn voetbalschoen zou kunnen verwachten dan is het onnodige balverlies snel uitgelegd. Ze hadden zelfs in de eerste helft nog de beste kansen op de 1-0 en de 2-0. Bij die tweede levensgrote kans wist een groenwitte tegenstander zelfs van twee meter van het doel de bal over te tikken. Het scheelde zeker dat de tegenstander niet echt als één team speelde, tenminste zo kwamen ze op mij over.”

Toch was het Erik Bakker die de 0-1 liet aantekenen. Hij kreeg op de rand van de zestien de bal in de voet via een tegenstander en schoot deze met een droge knal in de korte hoek. Kort erna zorgde Melvin Dieke voor de 0-2, zijn eerste treffer dit seizoen. En even later was het weer Bakker, met alweer zijn zesde treffer van dit seizoen, die voor 0-3 zorgde. Dat was ook de ruststand en met deze drie snelle doelpunten leek het verzet van Wassenaar wel gebroken. ,,Echt blij keek onze trainer zeker niet in de rust gezien het vertoonde spelbeeld. En hij was ook echt niet tevreden”, aldus de Leidse doelman.

Na rust werd het nog even spannend toen Wassenaar ut het niets voor de 1-3 zorgde, maar de Leidse ploeg heeft bij elkaar dan toch teveel klasse om zo’n pot voetbal nog uit handen te geven. Aanvaller Rick Boot gooide met zijn twaalfde treffer dit seizoen de wedstrijd definitief in het slot, 1-4. Dat werd uiteindelijk ook de eindstand. Meijers: ,,Het zijn de drie punten die in deze competitiefase in deze leuke vierde klasse A het meeste tellen en het vertoonde spel moeten we maar snel vergeten en volgende week uit bij V.V.S.B. zeker zien te verbeteren. Want zij staan tiende, maar thuis speelden we er maar ‘mooi’ 1-1 tegen. Voor ons blijft een periodetitel of een plek bij de top drie onze doelstelling.”

Na deze 1-4 uitzege op Wassenaar staat Leiden nog steeds vierde met 40 uit 18 (62-17) doordat Blauw Zwart, nummer drie met 41 uit 17, ook de maximale score behaalde. Maar met het nipte verlies van koploper Oegstgeest bij FC Rijnland en de krappe winst van Van Nispen op KSD-Marine belooft het zeker een hele leuke slotfase van deze competitie te worden. ,,Als wij drie punten pakken komende week uit bij V.V.S.B. en UDO uit bij Blauw Zwart voor een lekkere stunt kan zorgen dan is een gelijkspelletje tussen de nummers een en twee, Oegstgeest en Van Nispen, voor ons ideaal. Maar dan moeten wij qua spel zelf ook wel uit een ander voetbalvaatje gaan tappen weet ik op zeker”, sprak Meijers strijdvol.

De Leidse doelman speelt al van kleins af aan bij deze Leidse ploeg. Vorig seizoen maakte hij deel uit van de selectie van Leiden 2 en met het vertrek van de eerste doelman is hij dit seizoen met maar zeventien tegendoelpunten in achttien wedstrijden een zeer betrouwbare sluitpost. Hij hoopt op een stunt in deze laatste competitiefase. Meijers: ,,Natuurlijk moeten we ook van de lager geplaatste teams weten te winnen, maar met de thuiswedstrijd tegen nummer twee Van Nispen op 8 april en de uitwedstrijd bij koploper Oegstgeest op 13 mei hebben we het nog wel in eigen hand om zeker te mikken op deze derde periodetitel. Maar eerst V.V.S.B. komende zaterdag!”

Wassenaar – v.v. Leiden 1-4 (0-3). Bakker 0-1, Dieke 0-2, Bakker 0-3, Wassenaar 1-3 en Boot 1-4.

Basisopstelling v.v. Leiden: Meijers, Van Heusden, Nolet, Dieke, Schreuder, Van der Meel, Sjaardema, Hamelink, Bakker, Boot en Hage.

Foto’s: met dank aan Stan van der Meel