donderdag, april 25, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestDanny Wenink (Oegstgeest):  zes keer scoren in één wedstrijd

Danny Wenink (Oegstgeest):  zes keer scoren in één wedstrijd

-

Zes keer scoren in een wedstrijd is zelfs voor de meest scherpe en spitsvondige aanvaller uniek te noemen. Danny Wenink flikte het kunstje in de wedstrijd tegen Wassenaar die zijn ploeg Oegstgeest, afgelopen zaterdag, met 0-7 won. ,,Alles viel die wedstrijd op zijn plaats. Ik kreeg de kansen, stond steeds op de goede plek, kreeg de bal als ik diep ging  en ik kon afronden. Die combinatie  van factoren waren de oorzaak van de zes goals. Ik moet zeggen dat het ook een van mijn betere wedstrijden was. De laatste keer dat ik er zoveel maakte in een wedstrijd was geloof ik bij de F-jes bij Quick Boys.”

De ‘veelvraat’ staat nu op 32 doelpunten. De drie musketiers van Oegstgeest, Wenink, Bob den Hollander en Rens van Klaveren zijn inmiddels goed voor 76 treffers. ,,We voelen elkaar goed aan en kunnen zowel een individuele actie maken als lekker combineren.” Ondanks het scorend geweld lijkt een kampioenschap onhaalbaar. Wenink: ,,Als eerste eindigen zou een bonus zijn. Tegen de vermoedelijke kampioen Van Nispen waren we kansloos, maar het ging al eerder mis tegen FC Rijnland: na een dubieuze rode kaart (voor Robin Noort, red.) verloren we met 3-2. Niet getreurd echter, want de nacompetitie wacht op ons. Ik verwacht dat we winnen van Blauw Zwart en dan is de tweede plek van ons. Het is een goed voetballende ploeg, toegegeven, maar ik denk dat de vorm bij ons goed genoeg is om ze te verslaan. Of ik er weer zes maak? Denk het niet, een is genoeg als het de winnende is.”

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read