Voorbeschouwing VV Oegstgeest (vierde klasse A, zaterdag)

Vorig seizoen ging het voor Oegstgeest tot drie keer toe mis in de jacht op promotie naar de derde klasse. In de competitie eindigden de Oegstgeestenaren derde achter Van Nispen en Blauw-Zwart, in de nacompetitie ging het na strafschoppen onderuit tegen Quick Steps en ook op het minitoernooi werd de laatste kans verspeeld. De ploeg van trainer Huig Jan Heeringa is dit seizoen uit op eerherstel.

,,Ik heb er nog wel eens aan gedacht deze zomer’’, vertelt Heeringa. ,,Ik kan er een boek over schrijven. Toen ik nog trainer bij het tweede van Rijnvogels was, verloren we het kampioenschap in een beslissingswedstrijd van Excelsior Maassluis. Dat was een behoorlijke teleurstelling, maar het debacle van afgelopen seizoen kwam bij mij veel harder binnen.”

De doelstelling blijft voor Oegstgeest hetzelfde: promoveren, via een kampioenschap of eventueel de nacompetitie. Dat zal geen gemakkelijke klus worden met nieuwe teams als SEV, Meerburg en Hazerswoudse Boys. ,,De competitie is absoluut zwaarder geworden, aangezien teams als VVSB zich ook flink hebben versterkt”, stelt Heeringa. ,,Maar misschien werkt een sterkere poule ook wel in ons voordeel.”

Oegstgeest scoorde er vorig seizoen in de competitie flink op los met 127 (!) treffers, maar de ploeg had vaak moeite om zich op te laden tegen directe concurrenten. Heeringa: ,,Wij hebben uiteindelijk veel meer gescoord dan Van Nispen en Blauw-Zwart, maar dat was vooral in de wedstrijden tegen de kleintjes. Het ging ons veel te makkelijk af en er was eigenlijk helemaal niets aan. Het is af en toe leuk om met 6-0 te winnen, maar niet continu. Het is niet leuk voor ons en voor de tegenstander. Daardoor was de motivatie af en toe weg in de duels als het er echt op aan kwam. Dat moet dit seizoen echt anders, maar ik verwacht ook wel dat we meer tegenstand gaan krijgen. Dat is alleen maar goed voor het team en voor de hele competitie. Het is belangrijk dat wij getriggerd worden.”

Met het vertrek van Rens van Klaveren (gestopt) levert Oegstgeest wel 24 doelpunten in, maar daar tegenover staat de komst van scorend vermogen. Ozan Demirbas (FC Rijnland,za) en Roy Elkerbout (DoCoS) maakten de overstap naar de vierdeklasser. Heeringa: ,,Ik denk dat we er in de breedte op vooruit zijn gegaan. Dus ik heb meer te kiezen.”

Hoewel het seizoen later start ten opzichte van vorig jaar heeft Heeringa nog niet iedereen tot zijn beschikking. ,,Sommige jongens zijn toch nog op vakantie, ook omdat we natuurlijk nog tot eind juni hebben door gevoetbald. Daardoor hebben ze pas later vakantie kunnen nemen. Maar er stromen er steeds meer binnen. Dus we worden steeds completer en over wat ik tot nu toe heb gezien in de voorbereiding ben ik zeer tevreden. Ook de conditie is al goed op peil.”

In de beker liet Oegstgeest al zien dat het in goede vorm verkeert. De Haagse ploegen Vredenburch (3-1) en RAS (0-2) werden verslagen. Komende zaterdag volgt het laatste bekerduel op bezoek bij SV Duindorp, een week voor de competitiestart tegen VVSB.

Mutaties:

Gekomen: Ozan Demirbas (FC Rijnland,za), Eus Bayram (UDO), Harm Jaap Boerma (UDO), Daniël Gras (UDO), Roy Elkerbout (DoCoS), Bart Doorduijn, Ruben de Morin en Paris Alberts (allen eigen jeugd), Erik Schadee van Doorn (lager elftal)

Vertrokken: Joep Zenden (gestopt), Rens van Klaveren (gestopt)

Beker:

2/9: Oegstgeest-Vredenburch 3-1

9/9: RAS-Oegstgeest 0-2

16/9: SV Duindorp-Oegstgeest 14.00 uur

Competitie (eerste drie wedstrijden):

23/9: Oegstgeest-VVSB

30/9: SV Wassenaar-Oegstgeest

7/10: Oegstgeest-GOL Sport