Vierde klasse A (zaterdag)- Het had een paar tellen langer moeten duren voordat Oegstgeest weer tot scoren had kunnen komen. In dat geval was de zege op GOL Sport uitgekomen op 20-0. De teller bleef nu dus steken op negentien, maar voor Oegstgeest-trainer Huig Jan Heeringa was de lol er sowieso al af voor zover die er geweest was in de wel erg ongelijke strijd. ,,Ik ben gek van voetbal, maar hier kan ik geen plezier aan beleven. Dit is niet leuk voor de ploeg die zo makkelijk wint en ook niet voor de ploeg die het overkomt. Wie beleeft hier nu lol aan? Ik zeg het eerlijk: dan loop ik nog liever op zaterdagmiddag met mijn vrouw in de stad.”

Na een minuut of vijf was het raak via een boogbal van Roy Elkerbout en daarna was het omgerekend zo ongeveer om de vijf minuten raak. De verdeling over de helften was niet gelijk, maar een kniesoor die zich daar druk om maakte op de Voscuyl. Voor de pauze kwam Oegstgeest tot acht treffers en daarna kwamen er nog elf bij. GOL Sport kreeg welgeteld eenmaal een hoekschop, maar voor het overige kon de Leidse ploeg alleen maar of tegenhouden of de gang naar het net maken.

De doelpunten kwamen uiteindelijk op naam van Adil Harfaoui, Danny Wenink (4), Joep van Tulder (4), Ozan Demirbas (3), Roy Dijkstra, Roy Elkerbout (2) en Bob den Hollander (4). Heeringa: ,,Bij zo’n uitslag doe je het alsnog nooit helemaal goed. Je zou kunnen zeggen dat we er nog negentien hadden kunnen maken. Met alle respect voor de tegenstander, maar dit lijkt me enorm frustrerend. Misschien is het doelsaldo uiteindelijk van doorslaggevend belang en dan hebben we in elk geval min of meer gedaan wat we moesten doen, maar het blijft de vraag of zij op deze manier het seizoen willen afmaken. Sorry, maar dit gaat nergens over.”

Foto’s: met dank aan VV Oegstgeest