Vierde klasse A (zaterdag)- Oegstgeest is ook in de laatste wedstrijd van 2017 ongeslagen gebleven. In de Veen werd met 0-6 gewonnen van laagvlieger WVC en daardoor gaat VVO net als vorig seizoen de winterstop in als herbstmeister, zoals dat heet. Voor wat dat waard is, want op die positie stond de ploeg van Huig Jan Heeringa vorig seizoen ook halverwege. Toch heeft het er alle schijn van dat de kans groot is dat de titel nu wel wordt binnen gesleept. Heeringa is en blijft evenwel voorzichtig en op zijn hoede.

Het duurde wel een half uur voordat de eerste treffer genoteerd kon worden op bezoek bij de fusieclub. Roy Dijkstra brak de ban en vanaf dat moment speelde VVO een gewonnen wedstrijd. De ruststand kwam door nog drie doelpunten uit op 0-4, waarna de bezoekers na de pauze nog tweemaal doel troffen. Weer Dijkstra, Jurgen Bouwman, Rens van der Spek, Danny Wenink en Bob den Hollander mochten zich laten feliciteren.

Heeringa: ,,Ik moet zeggen dat WVC er veel energie in pompte en dat we daar best wel wat moeite mee hadden. Het is een jong elftal en zij speelden naar hun mogelijkheden. Na de 0-1 ging het wel snel voor ons en uiteindelijk kwamen we dus uit op een half dozijn aan doelpunten, geen kaarten en geen blessures. Dus een prima middag. Feitelijk heb je alles te verliezen in zo’n wedstrijd. Het is dus okay dat we geen fouten hebben gemaakt. VVSB won er laatst bijvoorbeeld niet en dat zijn dan dure punten voor een ploeg die veel hoger staat.”

Oegstgeest (VVO dus) verloor pas twee punten en dat was tegen SEV, de enige concurrent nog van geel en rood. ,,Daar ben ik wat voorzichtiger in. Alphia, Meerburg en VVSB schrijf ik nog niet helemaal af. Natuurlijk hebben we een aardige buffer, maar dat zegt niet alles. Vorig seizoen pakten we de eerste en tweede periode, maar we stonden wel met lege handen. En eerder bij FC Rijnvogels 2 stond ik in de winterstop ook bovenaan, maar lukte het alsnog niet. Dat neemt niet weg dat het gevoel goed is en daar gaan we straks mee verder.”

Basisopstelling Oegstgeest: Van der Meij, Heemskerk, Polet, Noort, Apcar, Van der Spek, Harfaoui, Elkerbout, Van Tulder, Den Hollander, Wenink.