Vierde klasse A (zaterdag)- Los van SEV en Alphia staat Oegstgeest nog niet, maar de rest van het veld haakt al wel steeds verder af. De ploeg van Huig Jan Heeringa was dit keer ruimschoots te sterk voor Haagse Hout (0-4). Tijdens een vraaggesprek start doelpuntenmaker Joep van Tulder met het woord ‘geflatteerd’, maar later komt de aanvaller daar op terug. ,,Ze hebben eigenlijk maar eenmaal ons doel onder vuur genomen en voor het overige hebben we ze kapot gespeeld. Dus nee, eigenlijk was het helemaal niet geflatteerd.”

Door de vijfde overwinning is Oegstgeest op gelijke hoogte gekomen met SEV, dat niet in actie kwam. Alphia won ook en blijft het tweetal volgen op de ranglijst. Vooralsnog heeft het er alle schijn van dat de geelroden op koers liggen voor de derde klasse. ,,Het mag duidelijk zijn dat we alles hebben gezet op een terugkeer naar de derde klasse. Dat mag gewoon niet weer fout gaan. Dat neemt niet weg dat de weg nog lang is. Dit seizoen is vergelijkbaar met vorig seizoen. We wonnen heel veel wedstrijden met twee vingers in de neus, maar in de toppers gaven we te vaak niet thuis. De afloop is bekend. Dat mag nu niet weer gebeuren. Volgende week kunnen we laten zien dat we geleerd hebben van het verleden. Alphia komt dan op bezoek. Dat is een ploeg waartegen ik met Koudekerk vaak speelde en destijds hadden we het altijd moeilijk. Nu winnen zij ook hun wedstrijden overtuigend dus het kan een boeiende pot worden op de Voscuyl.”

Terug naar Haagse Hout uit. Van Tulder was betrokken bij de 0-1. ,,Ik kreeg een voorzet van Ozan Demirbas en wilde intikken. Ik weet niet of ik echt bij de bal kon, maar ik werd in elk geval naar de grond geduwd. De scheidsrechter oordeelde dat het een strafschop was en de speler werd er met rood afgestuurd. Kennelijk werd het uitgelegd als zou het gaan om en doorgebroken speler. Ik kon dat moeilijk beoordelen, maar er ontstond veel rumoer rondom de genomen beslissing. Ik versierde de strafschop niet in elk geval.”

Demirbas faalde niet vanaf elfmeter en vanaf dat moment speelde Oegstgeest een gewonnen wedstrijd. ,,Het combinatievoetbal kwam er steeds meer uit en na de 0-1 hebben we ze kapot gespeeld. Natuurlijk was dat dus tegen tien man, maar ook voor onze score waren we al de bovenliggende partij. Al met al werd het wel een pittig potje, maar dat was voor ons niet verrassend. We speelden op natuurgras en in Den Haag en dan weet je nu eenmaal dat je aan de bak moet.”

Het tweede doelpunt was fraai te noemen. Adil Harfaoui stak Roy Elkerbout weg en hij vond Demirbas die op de keeper mikte. De losgekomen bal werd een prooi voor Bob den Hollander. Van Tulder, die de eerste basisplaats kreeg in competitieverband dit seizoen, maakte er beheerst 0-3 van op aangeven van Harfaoui. Het kwartet werd volgemaakt door Den Hollander, waarbij Elkerbout en Wenink het voorwerk voor hun rekening namen.”

,,Ik ben in een ongunstige tijd op vakantie gegaan en omdat de concurrentiestrijd groot is, moest ik het een paar keer doen met een invalbeurt. Nu kreeg ik weer eens de kans van meet af aan en dat voelde goed. We zijn binnen de selectie aan elkaar gewaagd en dus zal iedereen scherp moeten blijven. Dat is alleen maar goed. Ik heb voorin met Demirbas en Wenink te maken en dat zijn jongens die ook makkelijk scoren. We houden elkaar scherp in elk geval.”

De maker van de 0-3 spreekt over concurrenten Alphia en SEV, maar vlakt ook Meerburg nog niet uit. ,,Het is te vroeg om hen af te schrijven. Op zich moeten wij vooral naar onszelf kijken en ook opstaan in de toppers. Dan moet het goed kunnen komen. Een kampioenschap zou goed passen bij de naderende fusie. Ja ook ik heb gestemd voor de nieuwe naam: FC Oegstgeest. Die naam is met overmacht gekozen.”

Oegstgeest speelde overigens zonder de nog voor 1 wedstrijd geschorste Robin Noort en Roy Dijkstra, die momenteel met nekklachten te kampen heeft.

Basisopstelling Oegstgeest: Van der Meij, Heemskerk, Tetteroo, Polet, Van der Spek, Gras, Den Hollander, Harfaoui, Elkerbout, Van Tulder, Demirbas.

Foto’s: met dank aan Oegstgeest