Vierde klasse A (zaterdag)_FC Rijnland maakte afgelopen zaterdag een abrupt einde (3-2) aan een imposante reeks van vv Oegstgeest. Uit de elf duels voorafgaande aan de ontmoeting op De Morsch behaalde de koploper 31 punten, met een doelsaldo van 66-6. Door het verlies kwam concurrent Van Nispen op gelijke hoogte. Komend weekend ontmoeten de twee titelkandidaten elkaar op sportpark De Voscuyl. Oegstgeest-spits Danny Wenink is hoopvol gestemd.

Het in de middenmoot bivakkerende FC Rijnland ontpopt zich af en toe blijkbaar als reuzendoder, want ook Van Nispen ging medio december onderuit tegen de groengelen (3-1).

Het was de laatste nederlaag van de ploeg uit De Zilk, die daarna vijfmaal won en afgelopen weekend met een 3-2 zege op KSD-Marine profiteerde van de misstap van Oegstgeest.

,,FC Rijnland heeft een aardig elftal en het lukte ons voor rust maar niet om onze backs, die in onze speelwijze heel belangrijk zijn, in stelling te brengen. De beste kansen waren voor FC Rijnland. Zij maakten dan ook een goal en kort daarna kreeg Robin Noort rood, vanwege een natrappende beweging die door niemand anders dan de scheidsrechter werd gezien. Sloeg nergens op. Even later werd het via een penalty 2-0 en voor rust ook nog 3-0. Wij waren echt van het pad af. In de pauze hebben we ons herpakt. We wilden laten zien wat we kunnen. De wedstrijd kantelde en we kwamen terug tot 3-2. Er waren nog kansen op de gelijkmaker, maar de paal en de lat voorkwamen dat. Het zat niet mee”, blikt Wenink terug.

Voor de 25-jarige Katwijker is Oegstgeest zijn derde club. ,,Vanaf de F-jes tot aan de A-selectie heb ik bij Quick Boys gespeeld. Vanuit de A-junioren kreeg ik een plek in de A-selectie, maar ik kreeg last van een knieblessure die maar niet overging. Ik stond zo’n halfjaar stil en verloor eigenlijk ook het plezier in het voetballen, al speelde ik nog wel een tijdje in het tweede. Maar niet met veel zin. Ik besloot toen om het avontuur aan te gaan en meldde me bij FC Rijnvogels. Onder meer door Huig Jan Heeringa, onze trainer, heb ik daar het plezier teruggevonden. Ik had de mogelijkheid om aan te sluiten bij de selectie van het eerste elftal, maar vond het eigenlijk wel prima zoals het ging bij het tweede. We hadden een heel leuk team. Vorig seizoen benaderde Huig Jan me met de vraag of ik wellicht zin had om naar Oegstgeest over te stappen. Hij werd er hoofdtrainer en ik zou er waarschijnlijk in het eerste team kunnen spelen. Oegstgeest was toen nog derdeklasser en het leek me wel wat. Later baalde ik er wel stevig van dat ze degradeerden”, vertelt de spits.

Bij Oegstgeest belandde Wenink in een flink versterkte selectie. Veel spelers acteerden  eerder op hoger niveau. De doelstelling was duidelijk: meteen promoveren. De geelroden zijn wat dat betreft aardig op weg, al zijn het op basis van het doelsaldo als tweede geklasseerde Van Nispen en Blauw Zwart taaie concurrenten. De Wassenaarse formatie, waarvan Wenink en de zijnen uit met 1-5 wonnen, is derde met 41 punten uit zeventien duels. Oegstgeest ontvangt eind april Blauw Zwart, maar dient dus komend weekend eerst af te rekenen met Van Nispen. ,,Uit verloren we met 5-3. Het was een wedstrijd die we eigenlijk al binnen hadden. Bij rust stonden we met 0-3 voor. Maar op de een of andere manier gaven we het zo maar weg. Het werd heel vlot al 3-3 en uiteindelijk dus 5-3. Alleen maar gemakzucht, slappe hap. Een bizarre middag, maar we hebben daar wel goed van geleerd”, aldus Wenink.

Tot aan het afgelopen weekend liep het daarna als een trein bij de equipe van Heeringa. De ene driepunter volgde op de andere en de ploeg scoorde aan de lopende band. De teller staat inmiddels op 96. De technisch vaardige Wenink is clubtopscorer met 22 goals, maar ook Bob den Hollander (21) en Rens van Klaveren (18) weten het net vaak te vinden. ,,Rens en ik zijn meestal de twee spitsen. Wij wijken vaak wat uit naar de zijkant en Bob duikt dan in het ontstane gat”, verklaart Wenink, die blij is dat hij er komende zaterdag bij kan zijn.

,,Ik ben de duale opleiding hbo verpleegkunde aan het afronden. Dat houdt in dat je één dag naar school gaat en de rest van de week werkt. Ik doe dat bij Stichting Medisch Centrum Haaglanden en Bronovo-Nebo in Den Haag. En daar moet ik natuurlijk ook diensten draaien. Ik zou eigenlijk aanstaande zaterdag moeten werken, maar gelukkig heb ik kunnen ruilen.”

Afgaande op de statistieken heeft Oegstgeest voor de komende ontmoeting de beste papieren. Terwijl Van Nispen op vreemde bodem al tweemaal verloor zijn de bewoners van De Voscuyl thuis nog ongeslagen. De lijstaanvoerder won zelfs alle negen duels. Doelsaldo: 51-3! ,,Als je naar onze kwaliteiten kijkt horen wij zeker in de derde klasse thuis. We hebben tegen goed meedraaiende derdeklassers mooie resultaten behaald. Wie weet kunnen we ook op dat niveau bovenin meestrijden. Maar goed, zo ver is het nog niet. Eerst maar eens Van Nispen verslaan. En daar heb ik het volste vertrouwen in”, besluit Wenink.

Foto’s: heenwedstrijd Van Nispen-Oegstgeest (5-3).

Comments are closed.