Vierde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag startte Oegstgeest de competitie op eigen bodem tegen VVSB. Direct een topper dus, gezien het feit beide ploegen worden gezien als voornaam titelkandidaat. In het voorbije seizoen verloor de ploeg van trainer Huig Jan Heeringa juist dure punten tegen hoog geklasseerde ploegen. Hierdoor werd in het zicht van de haven de titel verspeeld. Ditmaal kwam het niet zover. Na een aantrekkelijk duel ging de thuisploeg met de winst aan de haal. Het werd 4-1.

De ploeg uit Noordwijkerhout begon goed aan de wedstrijd. Er werd vroeg druk gezet, waardoor de thuisploeg er maar moeilijk uit kwam. Hierdoor creëerde VVSB de betere kansen. Pogingen van onder meer Stefan Immerzeel en Menno de Jong verdwenen maar nipt langs het doel van sluitpost Lucas van der Meij. In de tegenstoot werd nieuwkomer Ozan Demirbas gevaarlijk, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Oegstgeest meer grip op het spel en vond gemakkelijker de vrije man. Met name het aanvalsduo Roy Elkerbout en Bob den Hollander stichtte het nodige gevaar. VVSB verdedigde compact en wist hierdoor de deur op slot te houden. Op slag van rust had het zelfs op voorsprong kunnen komen. Een kanonskogel van Immerzeel ging maar enkele centimeters over de lat.

Direct na de onderbreking was het dan wel raak voor de bezoekende ploeg. Na de aftrap liep aanvaller Thomas Schrooder zich goed vrij in de zestien. Na een strakke voorzet vanaf de zijkant schoot hij onberispelijk binnen. De Noordwijkerhouters gingen na de openingstreffer op jacht naar meer. De gastheer wist de rug te rechten en sloeg diverse aanvallen vakkundig af. Net als in de eerste helft kwam de formatie van Huig Jan Heeringa langzaam maar zeker beter in de wedstrijd. De gelijkmaker hing in de lucht en na pakweg een kwartier spelen viel deze dan ook. Roy Dijkstra speelde de opgekomen Den Hollander vrij die koelbloedig afrondde. Vanaf dat moment nam Oegstgeest het heft in handen en domineerde de wedstrijd. Er werd goed gecombineerd en de kansen volgden elkaar in hoog tempo op.

Oegstgeest kwam dan ook verdiend op voorsprong. Elkerbout werd in de diepte gestuurd en subtiel werkte hij de bal in de verre hoek. Kort na dit moment werd invaller Danny Wenink de diepte ingestuurd. Oog in oog met Otte faalde hij niet en schoot hij zijn ploeg in veilige haven. VVSB mocht in deze fase van geluk spreken dat de score niet werd opgeschroefd. Tot tweemaal toe stond Andy Otte zijn mannetje bij mogelijkheden van Den Hollander. Toch zou er nog eenmaal gescoord worden deze middag. Na een prima voorzet van Wenink was het wederom Den Hollander die keurig afrondde. Een prima overwinning dus voor Heeringa en zijn pupillen. Volgende week gaat Oegstgeest op bezoek bij Wassenaar, dat met 4-1 onderuit ging tegen Football Factory.

Invaller Danny Wenink na afloop van de wedstrijd: ,,Eigenlijk zou ik vandaag nog op vakantie zijn. In overleg met mijn vriendin zijn we toch een dag eerder teruggekeerd vanuit de Côte d’Azur. Vanochtend om zes uur heb ik de laatste 600 kilometer gereden, mijn spullen gepakt en ben naar de club gegaan. Dat ik zou invallen had ik niet verwacht, maar het bleek de lange rit waard te zijn. Het was een goede overwinning tegen een goede ploeg. Dit zijn de wedstrijden waar we er moeten staan. Conditioneel zit hij bij onze ploeg goed. Dat was met name de tweede helft goed te zien waardoor we de vrije ruimtes goed hebben benut. De enige die aan zijn duurvermogen moet werken, dat ben ik na twee weken op mijn luie kont te hebben gelegen.”

Oegstgeest-VVSB 4-1 (0-0). 46. 0-1 Schrooder, 60. 1-1 Den Hollander, 73. 2-1 Elkerbout, 79. 3-1 Wenink, 87. 4-1 Den Hollander. Toeschouwers: 150

Opstelling Oegstgeest: Lucas van der Meij, Steven Acpar, Lex Heemskerk, Mario Gianfiglio, Dylan Dijkstra, Daniel Gras, Roy Elkerbout (Rens van der Spek), Roy Dijkstra, Adil Harfaoui, Bob den Hollander, Ozan Demirbas (Danny Wenink).

Opstelling VVSB: Otte, Van der Boog, Van der Raadt, Aartman, Van Steijn, Sukurica, Immerzeel, Schrooder, Hoek, Koeckhoven, De Jong.