Vierde klasse A (zaterdag)- ,,Tja wat moet je ervan zeggen? Eigenlijk is dit voor niemand leuk. Niet voor ons en niet voor de tegenstander”, zucht Rens van Klaveren nadat zijn ploeg in Den Haag KSD-Marine met 0-13 van de mat had geveegd. ,,Zo’n uitslag heb ik nog niet vaak meegemaakt.”

De thuiswedstrijd tegen KSD-Marine wist Oegstgeest ‘maar’ met 4-0  te winnen. De goals vielen toen pas in de laatste fase van de wedstrijd. Reden voor de koploper om geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen. En dat pakte goed uit. Binnen een mum van tijd stond de ploeg met 0-4 voor. Van Klaveren: ,,De wedstrijd is dan eigenlijk al gespeeld. Je gaat grapjes lopen maken en op dat moment is het natuurlijk alleen maar leuk. Maar je bent dan niet meer goed bezig met de wedstrijd. Zelfs de scheidsrechter attendeerde ons erop dat we wel serieus moesten blijven.”

Vervolgend: ,,Voor de topscorers is dit natuurlijk lekker om de doelpuntentotalen op te kunnen vijzelen. We zijn onderling maar met een competitie gestart. Maar uiteindelijk is dit niet wat je wilt”, vervolgt Van Klaveren. ,,Je wilt strijden voor een overwinning. Eigenlijk zijn we hier wel een beetje klaar mee.”

Zelf schoot de aanvaller vijf doelpunten binnen. Waaronder drie in de zeven minuten voor rust. ,,Ja dat klinkt leuk, maar ik vond er geen één mooi doelpunt tussen zitten. Het waren allemaal intikkertjes of fouten van de keeper of verdediging.” Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam volgens Van Klaveren van het hoofd van centrale verdediger Robin Noort. Vanuit een corner kopte hij snoeihard in.

Twintig minuten voor tijd kreeg Oegstgeest nog wel een domper te verwerken. Keeper Lucas van der Meij viel geblesseerd uit. Omdat de trainer al drie keer had gewisseld, moest Noort op doel. Hoe het met de knie van Van der Meij gaat moet deze week gaan blijken. De schade lijkt op het eerste gezicht mee te vallen.

Oegstgeest gaat nu met vijf punten en een wedstrijd meer aan kop in de 4e klasse A. Zelf zijn ze ervan overtuigd dat ze kampioen gaan worden. Het is  volgens Van Klaveren wel zaak om elkaar op te blijven peppen, want een slippertje is zo gemaakt. ,,Het draait allemaal om het kampioenschap. Met een ploeg of drie maken we uit wie straks kampioen wordt. Er komen nog een paar spannende wedstrijden aan.”

Dat oppeppen gebeurt voornamelijk op de training, waar de spelers meer weerstand krijgen dan in de meeste wedstrijden. Van Klaveren: ,,We trainen superscherp. Binnen ons eigen team zijn de spelers veel meer aan elkaar gewaagd dan op zaterdag. Zo moeten we ervoor zorgen dat de concentratie niet verdwijnt. Het draait allemaal om de hoofdprijs. We hebben veel nieuwe jongens en het staat goed. We zijn klaar voor de 3e klasse.”

Opstelling Oegstgeest: Van der Meij, R. Noort, Heemskerk, Apcar, Polet, Tetteroo (Van der Spek), Zenden, Den Hollander, Harfaoui, Leeuwenburg (Wenink), Van Klaveren.

Scoreverloop: 13. Apcar 0-1, 20.Den Hollander 0-2, 25. Leeuenburg 0-3, 30. Den Hollander 0-4, 37. Van Klaveren 0-5, 43. 0-6 Van Klaveren, 44. Van Klaveren 0-7, 48. Den Hollander 0-8, 49. Noort 0-9, 55. Den Hollander 0-10, 78. Van Klaveren 0-11, 81. Den Hollander 0-12, 85. Wenink (strafschop) 0-13.