Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Een prima generale voor de nacompetitie deze 4-0 thuis tegen VV Leiden. Na een kwartiertje, met 2-0 voor, zat deze niet hoogstaande pot al in de knip. We waren erop gebrand om vandaag te winnen. Ik ken ook wat jongens van Leiden en zag ook dat ze spelers die op scherp stonden wat de kaarten betrof een weekje rust hadden gegund”, aldus middenvelder Bob den Hollander van Oegstgeest als onvervalste ‘Leiden-watcher’.

,,Dat heeft hij inderdaad goed gezien, maar naast deze vier jongens speelden er ook een paar vaste krachten niet door wat kleine pijntjes. Er waren ook drie jongens van het tweede die in de tweede helft mochten invallen. En het mooie is ook dat reservedoelman Maurice van den Bor, die het hele seizoen al trouw op de bank zit, nu de eerste doelman Raymond Meyers mocht vervangen. Alle respect van mij voor Van den Bor. Dus we hebben deze wedstrijd verloren, maar de vierde plek gewonnen”, aldus Erik Bakker, de aanvaller van Leiden.

Het was duidelijk dat de thuisploeg tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hulters de bovenliggende partij was. Den Hollander: ,,We zetten direct hoog druk en met de rappe 2-0 voorsprong zijn we bewust wat meer gaan inzakken om Leiden meer het spel te laten maken. Maar daar kwam niet heel veel van terecht. Ja, ze kregen een paar kleine kansjes, maar onze doelman Lucas van der Meij kreeg er echt geen natte rug van.”

Ook in de tweede helft zette Oegstgeest, dat met dezelfde basis startte als vorige week uit bij Oosterheem (0-8), direct hoog druk. ,,Ze kwamen er toen echt niet meer aan te pas en zo leverde het een reguliere 4-0 overwinning op. Gaaf om te zien dat Danny Wenink met zijn twee doelpunten nu op 38 staat en meedingt om de prijzen als topschutter. Ook invaller Rens van klaveren pakte weer zijn doelpuntje mee, nummer 24 alweer voor deze gigant, en er was ook nog een eigen doelpunt van Leiden bij”, aldus Den Hollander.

Met deze score werd Oegstgeest definitief derde in deze vierde klasse A met 62 uit 26 en een gigantisch doelsaldo van 127-26. Leiden behaalde met deze slotnederlaag de voor hen zeer belangrijke vierde plek met 56 uit 26 en ook een fraai doelsaldo van 78-29. Bakker: ,,Voor Leiden-begrippen hebben we een prima seizoen gedraaid als ‘best of the rest’. Van Nispen en Blauw Zwart waren een maatje te groot voor ons, maar thuis hielden we Oegstgeest wel op 2-2 na nog lang met 2-0 te hebben voorgestaan.” Den Hollander: ,,We hadden ons nu wel neergelegd deze weken bij deze derde plek. Via de nacompetitie moet het met deze selectie gewoon maar gaan gebeuren. We gaan knallen!”

De vierde plek voor Leiden levert een poule 1 op met maar twee tegenstanders; Floreant die als elfde in de derde klasse geëindigd is en Bergambacht die vierde in de vierde klasse C is geworden. De winnaar van deze poule promoveert naar de derde klasse. Bakker: ,,Daarom speelden we ook echt op die vierde plek, nu hebben we maar twee tegenstanders. We ontvangen komende zaterdag 20 mei thuis Bergambacht. Ik weet echt helemaal niets van ze, maar laat dat maar aan onze trainer Cees van Tongeren over. Een week later moeten we uit naar Floreant en daar hebben we in het verleden wel meer tegen gebald.”

Oegstgeest komt door zijn derde plek in poule 4 van de nacompetitie uit tegen drie Haagse clubs waaronder RAS, tweede in de vierde klasse, Quick Steps, twaalfde in de derde klasse, en Semper Altius, zesde in de vierde klasse. ,,Zaterdag 20 mei is in onze ogen thuis tegen RAS al het sleutelduel van deze nacompetitie. We gaan er zeker vol in en zijn al langer op de training druk bezig met het oefenen van verschillende spelsystemen, je weet maar nooit hoe een Oegstgeester koe een Haagse haas vangt?”, aldus de optimistisch gestemde Den Hollander van Oegstgeest.

Het betekent voor beide verenigingen een hele belangrijke periode na de reguliere competitie. LeidenAmateur Voetbal gaat het voor u volgen.

Oegstgeest- VV Leiden 4-0 (2-0). Scheidsrechter: G. Hulters.