Vierde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdag moest Oegstgeest het op eigen bodem opnemen tegen Blauw Zwart. Na een matige periode in de competitie werd de leidende positie afgestaan aan de ploeg uit Wassenaar alsmede aan Van Nispen uit de Zilk. Winst was dus noodzakelijk voor de formatie van trainer Huig Jan Heeringa, om zo nog enigszins zicht te houden op de titel. Zover kwam het niet. Blauw Zwart boekte een zwaarbevochten overwinning. Het werd 0-1. De titelstrijd gaat dus tussen Van Nispen en Blauw Zwart. Oegstgeest verloor de titelkansen eigenlijk al eerder..

In de beginfase van de wedstrijd had de thuisploeg het betere van het spel. Het zocht nadrukkelijk de aanval, maar strandde keer op keer op de compacte verdediging van de Wassenaarders. In de tegenaanval was de bezoekende ploeg met regelmaat van de klok gevaarlijk. Met name Illias Assabban en schutter Adrian Koziel waren dreigend voor het Oegstgeester doel. Halverwege de eerste helft viel de eerste grote kans voor de geel-roden te noteren. Adil Harfaoui zette goed door, dribbelde de zestien in, maar vond de mee opgekomen Rens van Klaveren net niet. Kort hierop was het wel raak. Van Klaveren stuurde met een steekpass teamgenoot Bob den Hollander weg, die na een vrije doortocht doel trof. Helaas voor het massaal toegestroomde publiek, werd hij teruggefloten wegens buitenspel.

De gastheren bleven aanvallen, maar speelden hiermee Blauw Zwart eigenlijk in de kaart.  Na eerder al meerdere malen gevaarlijk te zijn geweest, was het na pakweg een half uur spelen dan toch raak. Assabban werd de diepte ingestuurd, ging goed door en rondde vakbekwaam af in de verre hoek. De Voscuylbewoners leken aangeslagen, maar gingen tot aan de rust naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Zo zag Danny Weenink zijn kopbal maar net overgaan, waarna hij kort na deze actie een omhaal in de handen van Blauw Zwart doelman Mike van Zonneveld zag verdwijnen. De gastheren probeerden van alles maar kwam in de eindpassing steeds tekort. Overigens was dat zeker ook de verdienste, van de goed opererende defensie van de ploeg uit Wassenaar.

In het tweede bedrijf bleef het spelbeeld onveranderd. Oegstgeest deed er alles aan om op gelijke hoogte te komen, maar het leder wilde er gewoon niet in. Ook het kleine beetje geluk was er niet deze middag. Wenink zag zijn prima genomen vrije trap uiteen spatten op de paal. Door de bovenmatige inspanning vloeiden de krachten langzaam maar zeker weg bij de pupillen van Heeringa. Het tempo ging omlaag en de vrije man werd nog maar met moeite gevonden. Daarbij opgeteld bleven de zwart-blauwen geconcentreerd opereren en gaven geen cadeautjes weg. In de laatste minuut veerde het thuispubliek even op. Den Hollander had een volley van jewelste in gedachten uit een corner. Hij raakte de bal helaas voor hem en zijn team helemaal verkeerd. Zo ging ook deze poging verloren.

De Wassenaarse equipe bleef goed overeind tot aan het laatste fluitsignaal en konden hierdoor weer drie punten bijschrijven. De ploeg van trainer Jos van der Helm blijft hierdoor verwikkeld in de titelstrijd samen met Van Nispen. Oegstgeest zal nu de pijlen moeten gaan richten op de nacompetitie. Nadat eerder dit seizoen een periodetitel werd veroverd, mag het daaraan deelnemen om de gewilde promotie naar de derde klasse alsnog af te dwingen.

Oegstgeest keeper Lucas van der Meij na afloop van het teleurstellende verlies: ,,Blauw Zwart liet ons het spel maken. Dit ging ook goed tot aan het middenveld. Daarna konden we simpelweg de vrije man te zelden vinden of was de eindpass slordig. We creëerden dan ook niet echt grote kansen en zij waren in de tegenaanval gevaarlijk. Dat deden ze goed, en na zo’n uitbraak kwamen wij dan ook achter. Na rust was het ook niet veel bij ons. Het zat er vandaag gewoon niet in. Na de winterstop hebben we gewoon veel te veel punten laten liggen. Dan moet het nu maar via de nacompetitie. Zal ook nog lastig worden, je weet immers nooit tegen welke ploegen je komt te spelen. We zien het wel aan het einde van de rit. We houden uiteraard vertrouwen in een goede afloop.”

Oegstgeest-Blauw Zwart 0-1 (0-1) 29. 0-1 Assabban. Toeschouwers: 250.

Opstelling Oegstgeest: Lucas van der Meij, Terry Polet, Robin Noort, Steven Acpar, Mark Tetteroo (Roy Dijkstra), Joep Zenden (Joep van Tulder), Danny Wenink, Bob den Hollander, Rens van Klaveren, Lex Heemskerk, Adil Harfaoui