Vierde klasse A (zaterdag)- Voor elke club geldt dat het kampioenschap de kortste route naar promotie is. Een broodnodig kampioenschap voor Oegstgeest. Na de degradatie van vorig jaar moet en zal de club terugkeren naar de derde klasse zaterdag. De titel kan de club voorlopig echter even uit het hoofd zetten, er werd met maar liefst 1-4 verloren van Van Nispen. Vanaf het eerste moment was de uitploeg de betere en zelfs na een rode kaart van spits Ivo van der Vlugt namens de Zilkers kon Oegstgeest geen potten breken.

In Oegstgeest zitten ze echter niet meteen bij de pakken neer. ,,Natuurlijk is het zonde, maar de nederlaag vandaag is niet meer dan terecht”, aldus middenvelder Bob den Hollander. ,,Door de winst van de eerste periode spelen we gelukkig sowieso nacompetitie. En we moeten niet vergeten dat er nog zeven wedstrijden te spelen zijn in deze competitie.” Realiteit is inderdaad dat de nieuwe koploper Van Nispen slechts drie punten voorsprong heeft en dat het doelsaldo ruim in het voordeel is van Oegstgeest (+74 om +44). Realiteit is echter ook dat zes van de elf verliespunten in de laatste twee wedstrijden zijn opgelopen.

Door de onverwachte nederlaag tegen FC Rijnland (3-2) afgelopen weekeinde stond de druk ineens vol op het duel met Van Nispen. Een verlammende druk zo bleek, want Oegstgeest werd totaal overrompeld door een soepel combinerend Van Nispen. Na deze wervelende vijftien minuten stond er dan ook een 0-2 stand op het scorebord door doelpunten van Pieter-Koen van der Plas en Jon-Joost Cornelissens. Spreekwoordelijk gesproken dan, want door een vermiste afstandsbediening was het scorebord namelijk buiten gebruik. Oegstgeest deed via Danny Wenink nog wel iets terug (1-2), maar het verschil werd door een schitterend doelpunt van Marijn de Kok weer twee. Na een afgeslagen vrije trap lobde de middenvelder de bal met zijn hoofd met veel gevoel over de keeper in de vrije linkerbovenhoek.

Net voor rust bood Ivo van der Vlugt Oegstgeest nog de helpende hand door met een grove charge zijn tweede gele kaart van de middag te pakken. De hoop op een goed resultaat was echter van korte duur, net na rust kopte Van der Plas de 1-4 binnen. Een score die trainer Huig Jan Heeringa vanzelfsprekend niet kon behagen: “In de rust probeer je het vertrouwen aan te wakkeren, maar eigenlijk hebben we geen moment een reële kans gehad. Door onze zwakke start loop je gewoon de hele wedstrijd achter de feiten aan. Nu in de competitie dus ook, we hebben het niet meer in eigen hand. Het is enorm zonde dat je het hele seizoen bovenaan staat, er op los scoort (95 doelpunten voor, red.) en dat dan nu in twee weken uit handen geeft. Het doel is nog steeds het kampioenschap, maar als wij promotie via de play-offs moeten afdwingen geef ik daar graag mijn vakantie voor op.”

Van Nispen ligt nu op pole-position voor een voetbalvrije zomer, ook tot verbazing van Sven de Ridder. ,,Het is het eerste seizoen dat we samen spelen, dus vooral in het begin was het nog echt zoeken. Verder hebben we gewoon een goede tijd met elkaar en winnen we ondertussen twee keer van Oegstgeest (heenwedstrijd eindigde in 5-3, red.). Niemand ging uit van een kampioenschap, maar het zou toch wel heel leuk zijn als het gebeurt.”

Dat heeft Van Nispen nu dus volledig in eigen hand. Het gaat de laatste zeven wedstrijden in met respectievelijk drie en twee verliespunten minder dan Oegstgeest en Blauw-Zwart. In de wetenschap dat die twee ploegen elkaar nog treffen, zou het zomaar een lange zomer kunnen worden voor Van Nispen.

VV Oegstgeest – Van Nispen 1-4 (1-3). 10. Van der Plas 0-1, 12. Cornelissens 0-2, 27. Weenink 1-2, 33. De Kok 1-3, 61. Van der Plas 1-4. Scheidsrechter: De Jong. Toeschouwers: 100.

VV Oegstgeest: Noort; Giliams (46. Leeuwenburg), Polet, Tetteroo (67. Tulder), Apcar; Heemskerk, Den Hollander, Harfaoui, Gijselman (65. Van der Spek); Weenink, Van Klaveren.

Foto’s: met dank aan L. van den Broek