HomeVierde klasseFC OegstgeestOegstgeest overklast Oosterheem ook met nacompetitietactiek

Oegstgeest overklast Oosterheem ook met nacompetitietactiek

-

Vierde klasse A (zaterdag) – ,,Met die snelle pingel was het snel bekeken tegen Oosterheem. Echte tegenstand hebben we vandaag niet gehad en vanaf het begin af aan was het echt een makkie. Maar je moet die ballen wel maken en dat hebben we met een 0-4 ruststand uiteindelijk mooi acht keer gedaan en dus weer een clean sheet voor onze doelman Lucas van der Meij. Volgende week hebben we nog wat goed te maken tegen VV Leiden en dan heerlijk de nacompetitie in. We zijn er met deze schitterende selectie helemaal klaar voor”, sprak de enthousiaste en ervaren Oegstgeest-verdediger Terry Polet.

De derde plek in deze vierde klasse, meer zat er na wat puntverlies deze derde periode in de reguliere competitie niet in voor het ambitieuze Oegstgeest, moest trainer Huig Jan Heeringa zeker veilig kunnen stellen. In de thuiswedstrijd werd er met 6-0 gewonnen, daar maakte Polet ook zijn enige doelpunt van het seizoen. Maar ondanks de elfde plek van het Zoetermeerse Oosterheem, vorige week had FC Rijnland best moeite met deze ploeg.

Polet: ,,Onze topscorer Danny Wenink, met 32 doelpunten, kon er voor de rust twee bij zetten door die prachtige vrije trap en de benutte elf meter die de 0-1 betekende. En met de treffers van Bob den Hollander en Adil Harfaoui gingen we mooi met 0-4 rusten. Heeringa heeft voor de tweede helft ons ook in een ander spelsysteem laten spelen, te weten 4-3-3 en zelfs op enig moment 3-3-4. Daarbij werd dan meer de bal hoog voor de pot gegooid. Dat is om in de nacompetitie, als het nodig is, ook snel en goed te kunnen omschakelen. En nu tegen Oosterheem leverde dit na rust vier doelpunten op van weer Wenink en den Hollander, invaller Jurgen Bouwman en… man, ik weet het echt niet meer want we scoorden uiteindelijk wel acht keer.” (Wenink scoorde zijn vierde, red.).

Heeringa, met meerdere spelsystemen in één wedstrijd bijna de evenknie van FC Utrecht-trainer Erik ten Hag genoemd door trouw meegereisde supporters, liet naast Bouwman aanvaller Rens van Klaveren en Mario Gianfiglio ook nog hun zaterdagse voetbalmeters maken op sportpark Buytenpark. ,,Zaterdag de laatste competitiewedstrijd tegen VV Leiden, nummer vier op de ranglijst, waar we uit te weinig kregen met een 2-2 gelijkspel. We hebben dus nog wel iets recht te zetten tegen die ploeg. En wat de stand op de ranglijst betreft, het is nu eenmaal gebeurd. Nu de blik vooruit en we gaan ervoor in de nacompetitie, op naar de derde klasse”, aldus de bevlogen Polet die tegen Oosterheem de tweede helft wat rust kreeg en eerder de jacuzzi mocht gaan opzoeken.

Oosterheem- Oegstgeest 0-8 (0-4). Scheidsrechter: N. de Jong.

Basisopstelling v.v. Oegstgeest: Van der Meij, Polet, Noort, Apcar, Tetteroo, Dijkstra, Van Tulder, Heemskerk, Harfaoui, Den Hollander en Wenink.