Vierde klasse A (zaterdag)- VV Oegstgeest kende zaterdag een makkelijke middag op bezoek bij Wassenaar: 0-7. De ploeg van trainer Huig Jan Heeringa had dat mede te danken aan het goede optreden van spits Danny Wenink, die een dubbele, onzuivere hattrick maakte. Daardoor komt het totaal aantal treffers van de aanvaller nu op 32 en daarmee doet hij een gooi naar de topscorerstitel van Leidenamateurvoetbal.nl.

Zonder basisspelers Bob den Hollander (gekneusde rib), Joep Zenden (werk) en Rens van Klaveren was de wedstrijd al na de eerste helft beslist dankzij drie goals van Wenink . Na de pauze ging de topschutter vrolijk verder en prikte hij er nog eens drie bij. Mario Gianfiglio maakte tussendoor de 0-6. Voor Oegstgeest was het eigenlijk net een oefenpartijtje als opmaat voor de belangrijke wedstrijd van komend weekend tegen nummer twee Blauw-Zwart, dat met 4-1 te sterk was voor middenmoter KSD-Marine. ,,We hadden eigenlijk nog meer moeten scoren”, stelt aanvaller Adil Harfaoui. ,,De nodige kansen hebben we om zeep geholpen. Onze focus lag in deze wedstrijd eigenlijk meer op conditioneel sterker worden en een goede druk neerzetten, zodat we klaar zijn voor volgende week.”

Voor Oegstgeest betekende het de derde zege op rij, nadat eerder UDO (6-1) en Football Factory (1-5) werden verslagen. De mindere periode, toen puntenverlies werd geleden tegen FC Rijnland (3-2), Van Nispen (1-4) en Roodenburg (2-2), lijkt inmiddels voorbij. Hoewel de formatie van Heeringa tot dusver 115 keer doel trof in de competitie en daarmee veruit de meest scorende ploeg is, staan de Oegstgeestenaren op dit moment derde en hebben ze met nog drie wedstrijden te gaan een achterstand van drie punten op koplopers Van Nispen en Blauw-Zwart.

,,Ik ga er niet vanuit dat Van Nispen nog punten gaat verspelen”, zegt Harfaoui. ,,Zij hebben nog een redelijk makkelijk programma. Zelfs als ze een keer gelijkspelen wordt het voor ons lastig om ze in te halen. Een tweede plek ligt nog wel binnen onze mogelijkheden, maar dat moeten we er volgende week echt staan. De tweede plek kan namelijk in de nacompetitie misschien nog belangrijk zijn.”

Tegen Blauw-Zwart kan trainer Heeringa waarschijnlijk weer een beroep doen op Den Hollander, die dinsdag weer gaat trainen. Na het duel tegen de Wassenaarders volgen Oosterheem (uit) en VV Leiden (thuis) als tegenstander. ,,Hopelijk zijn we compleet in het slot van de competitie”, besluit Harfaoui.