Nacompetitie (derde/vierde klasse)- Na de 0-1 thuisnederlaag tegen RAS van vorige week zag het er halverwege niet florissant uit voor Oegstgeest. Semper Altius leidde met 2-1 en dus was de derde klasse mijlenver uit zicht. In de tweede rondgang herstelde de ploeg van Huig Jan Heeringa zich danig om op een keurige 2-6 te finishen. Omdat Quick Steps voor de tweede keer won heeft die ploeg de beste papieren om te promoveren. Volgende week krijgt Oegstgeest evenwel de kans om de nummer een in de poule te kloppen en om alsnog VV Leiden achterna te gaan richting de derde klasse.

Heeringa en zijn manschappen wisten vooraf wat er moest gebeuren in Rijswijk na de zeperd tegen RAS. ,,We moesten winnen en eigenlijk ook een grote uitslag neerzetten. Quick Steps stond al op plus vier na vorige week en dus zou een kleine zege al niet voldoende zijn voor ons. In dat lastige pakket hadden we onszelf gebracht en dan moet je het ook zelf oplossen. We kozen dus voor de aanval, maar wel met de opdracht om niet blind de defensieve taken te verwaarlozen en zo in het mes te lopen.”

De start van de nummer drie uit de vierde klasse A was voortvarend te noemen. Heeringa zag dat zijn ploeg een terechte strafschop kreeg en daar wist Danny Wenink wel raad mee. Na een inschattingsfout van doelman Lucas van der Meij werd het evenwel 1-1 na een rake kopbal van de spits van Semper Altius, dat vorige week eveneens verloor (3-0 tegen Quick Steps). Vervolgens werd de klus nog zwaarder voor Oegstgeest. Een Rijswijker kreeg ruim baan en kon de 2-1 binnen werken en dat werd ook de ruststand.

Heeringa: ,,Daarnaast hoorden we dat Quick Steps, dat een uur eerder speelde, al ruim had gewonnen van RAS (2-6) en dus zag het er eigenlijk beroerd uit voor ons. Toch hebben we in de tweede helft veel beter gespeeld en gingen alsnog geloven in een ruime overwinning. Bob den Hollander maakte snel de 2-2 en daarna werd een doelpunt afgekeurd van ons. Dat was echte een plaatje overigens. Na de 2-3 van weer Wenink gingen we jagen op meer en was de fut er wel uit bij Semper. Zij moesten immers ook winnen om nog een kansje te houdennen dat geloof was wel weg na onze hernieuwde voorsprong. Uiteindelijk konden we uitlopen naar 2-6 en zo staan we nog wel drie punten achter op Quick Steps, maar kunnen we nog gelijk komen volgende week. Wanneer we met twee goals verschil winnen is het saldo van plus vier weggewerkt. Dat zal verre van eenvoudig worden, maar we leven nog wel.”

Jelle van Aarle tekende voor de 2-4 en Den Hollander nam treffer vijf en zes voor zijn rekening. In tegenstelling tot vorige week kreeg Oegstgeest de doelpuntenmachine uit de competitie nu dus wel aan de praat en dat zal dus nog eenmaal moeten gebeuren om alsnog de vierde klasse te kunnen verlaten.

Heeringa: ,,RAS is ook nog niet kansloos, maar voor die ploeg wordt het qua doelsaldo wel heel erg lastig. Maar ja, je weet niet of het al kansloze Semper Altius nog eenmaal zijn best gaat doen. Wij moeten nu volledig naar onszelf kijken en het geloof houden. Volgende week is Adil (Harfaoui, red.) er ook weer bij en op Steven Gijselman na (viel geblesseerd uit, red.) hebben we een fitte groep zonder schorsingen. Onze weg is lang met een poule van drie tegenstanders en wat dat betreft hadden we het beter kunnen treffen in de nacompetitie. Maar we leven nog en de overgebleven kans willen we pakken.”

Opstelling Oegstgeest: Van der Meij, Apcar, Heemskerk, Tetteroo, Polet, Gijselman (Van der Spek), Den Hollander, Dijkstra, Wenink (Noort), Van Tulder, Van Klaveren (Van Aarle).

Note redactie: foto’s volgen nog!