Vierde klasse A (zaterdag)- De uitslag van de wedstrijd tussen de nummer 3 en de nummer voorlaatst van de 4e klasse stond bij voorbaat al een beetje vast. Vijftig punten verschil op de ranglijst na 21 wedstrijden geeft wel aan dat er hier sprake is van een behoorlijk krachtsverschil. Al helemaal als er gekeken gaat worden naar de beide doelsaldi. Oegstgeest heeft al de onvoorstelbare hoeveelheid van 103 doelpunten in het netje geknikkerd, de voetbalstudenten daarentegen hebben er al 84 tegen. Op papier zou dit dus een ongelijke wedstrijd met veel doelpunten kunnen worden.

De zes doelpunten (1-5) die er in deze partij gescoord werden lijken die voorspelling behoorlijk waargemaakt te hebben. Maar de wedstrijd zelf gaf dit grote verschil niet aan. De jongens van FF-trainer Carlos Pinas begonnen behoorlijk goed aan de wedstrijd. Zij wilden namelijk een klein beetje de eer redden na de vorige 9-0 nederlaag tegen Oegstgeest. De wil was er, maar al snel bleek de tegenstander toch een tandje beter te zijn. Verdediger Martijn van den Akker was dan ook behoorlijk teleurgesteld. ,, Zij waren steeds een stukje feller en hadden altijd de tweede bal. Toch hielden we het even vol, maar na het eerste doelpunt na tien minuten zakte de moed ons al een klein beetje in de schoenen. Helemaal toen het al snel 0-2 en 0-3 werd en helemaal toen Abe van der Slot vlak voor rust de 1-3 maakte, maar die goal helaas vanwege buitenspel werd afgekeurd. De tweede helft stelde niets meer voor. Wij waren geknakt en zij waren gewoon te sterk voor ons. Toch vond ik ze deze keer niet echt goed spelen. Al met al is dit een seizoen geworden dat we snel moeten vergeten.”

Tegenstander Steven Apcar was het met zijn collega helemaal eens. ,,We speelden geen goede wedstrijd. Het was dat het weer heel mooi was, maar verder was het een duel om niet over naar huis te schrijven. We moesten gewoon winnen om in de slipstream van Van Nispen en Blauw Zwart te blijven. Dat is gelukt, maar verder was het niet meer dan een zesjeswedstrijd. Wel misten we een paar man, waarvan het gemis van Bob den Hollander wel het meest zwaar viel. Joep van Tulder viel heel goed voor hem in, maar het verschil tussen Bob als diepgaande spits en Joep als balvaste spits deed ons spelsysteem geen goed. Anders was de uitslag waarschijnlijk veel hoger geworden. Nu speelden we teveel de lange bal en werden de ruimtes daardoor te groot.”

In ieder geval hebben Huig-Jan Heeringa en zijn mannen datgene gedaan wat ze moesten doen. Meer dan winnen kan nu eenmaal niet en voor VVO blijft het hopen op misstappen van de ploegen op de eerste twee plaatsen. De achterstand is nog steeds “maar” 3 punten met nog vier wedstrijden te gaan. Alles kan nog, vooral als de voorwaartsen dat blijven doen waarvoor ze opgesteld zijn, namelijk scoren. Dat deden Adil Harfaoui met twee en Rens van Klaveren met drie stuks dan ook gewoon weer, waardoor het totaal aantal doelpunten dit seizoen nu op 108 staat. Maar helaas gaat het om de wedstrijdpunten en dat zijn er ten opzichte van Van Nispen nog steeds drie te weinig.