Vierde klasse A (zaterdag)- Oegstgeest deed direct van zich spreken in de seizoensouverture. VVSB werd met de staart tussen de benen huiswaarts gestuurd met een 4-1 nederlaag. In de eerste uitwedstrijd liet de ploeg van Huig Jan Heeringa een ander gezicht zien. Wassenaar werd weliswaar met 2-3 geklopt, maar volgens de van FC Rijnland (za) overgekomen Ozan Demirbas ‘liep het voor geen meter’ bij zijn ploeg. De aanvaller stak de hand ook in eigen boezem.

,,Een overwinning met pijn en moeite binnen gehaald”, zo mogen we dat wel noemen. We scoorden al snel via Bob den Hollander en op dat moment leek het een makkelijke middag te worden. Gezien onze potentie moeten we dit soort wedstrijden ook zeker winnend afsluiten. Het zou niet de vraag worden of we zouden winnen , maar met welke cijfers dat gepaard zou gaan. Dat bleek een misvatting. We speelden heel matig en hadden het lastig met hun fysieke spel. Er waren erg veel overtredingen en er vielen ook de nodige gele kaarten.”

Wassenaar kwam brutaal op gelijke hoogte na een met veel geluk genomen vrije trap. ,,Die bal werd onderweg door niemand aangeraakt en lag plotseling achter onze keeper. In de eerste helft hadden we niet de macht om op voorsprong te komen, maar er was uiteraard halverwege nog zat tijd om afstand te nemen. Helaas ging het in de tweede helft niet veel beter voor ons.”

Demirbas was niet de mening toegedaan dat zijn team qua arbeid verzaakte, maar voetballend hield het gewoonweg niet over. ,,Toch maakten we de 1-2 via Roy Elkerbout en leken we afstand te kunnen nemen. De 2-2 was dan ook verrassend te noemen. De tijd liep door en dat werkte tegen ons. Ik dacht bij mezelf ‘het zal toch niet dat we hier punten gaan verspelen’? Gelukkig had Roy nog een heerlijke vrije trap in huis die het kruis in ging. Daarna kwamen we niet meer in de problemen, maar het was al met al een middag die we ons anders hadden voorgesteld.”

De speler van onder meer ook Lugdunum en GHC eerder weet dat elk verliespunt dodelijk kan zijn in deze klasse. ,,Er gaat weer een kopgroep ontstaan, net als vorig seizoen. De verschillen zijn groot. We zullen rekening moeten houden met SEV, Meerburg, VVSB en misschien Alphia. Ik heb begrepen van medespelers dat ze het vorig seizoen vergooid hebben in de toppers. Daar moeten we nu voor waken, maar dan moet je vanzelfsprekend wel ook van de zogeheten kleintjes winnen.”

De doelpuntenmaker van weleer staat na twee duels nog droog en dat voelt aan als onwennig. ,,Als spits verwacht men doelpunten van je, ja. Ik ben nog niet in beste doen, maar dat gaat zeker wel komen. Het is me duidelijk dat er binnen het elftal wel meer goalgetters rondlopen. Bob en Roy scoren makkelijk en we hebben ook Danny Wenink nog. Maar ik blijf vertrouwen houden dat ik snel ga scoren. In zo’n situatie moet je even geduld hebben. Het is ook niet zo dat ik geen knikker raak. Het juiste ritme moet ik echter nog pakken. In de bekerstrijd kreeg ik een rode kaart en dat heeft gemaakt dat ik niet alles gespeeld heb.”

Hij mag dan droog staan tot nu toe, over zijn keuze om naar Oegstgeest te verkassen bestaat geen twijfel. ,,Ik heb het uitstekend naar mijn zin. Oegstgeest is oprecht een gezellige club en ik kan het prima vinden met medespelers en de staf. We gaan hoe dan ook voor promotie. Met onze brede selectie mogen we niet verzaken. Dus daarom is het lekker dat we niet de fout in zijn gegaan, maar het was nogmaals gesteld niet al te best.”

Basisopstelling Oegstgeest: De Ruiter, Apcar, Gras, Noort, D.Dijkstra, Harfaoui, Den Hollander, Elkerbout, R.Dijkstra, Demirbas, Wenink.

Foto’s: met dank aan VVO