HomeVierde klasseFC OegstgeestRoodenburg aan beterende hand, Oegstgeest in mindere fase

Roodenburg aan beterende hand, Oegstgeest in mindere fase

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Afgelopen zaterdagmiddag stond in Leiden-Noord de streekderby Roodenburg tegen Oegstgeest op het programma. De volgelingen van trainer Nino Poulina lijken in een positieve flow te komen en doen volop mee in de  derde periode. Oegstgeest daarentegen verloor twee wedstrijden op rij en zag de titelkansen hiermee slinken. Naaste belager Van Nispen ging erop en erover vorige week op Sportpark de Voscuijl. Voorafgaand aan deze derby waren beide ploegen dus gebrand op een overwinning om in hun race te blijven. Na negentig minuten zouden de punten gedeeld worden. Het werd 2-2.

In de openingsminuut was het al meteen raak. Oegstgeest aanvaller Adil Harfaoui stuurde ploeggenoot Danny Wenink weg. Al worstelend tussen een aantal Roodenburg verdedigers behield de aanvaller de bal en wist keurig af te ronden. De toon was gezet en de bezoekers namen dus al vroeg de leiding. Een opmaat voor een makkelijk vrachtje? Kort na de 0-1 kreeg Harfaoui zelf nog wel een mogelijkheid maar ditmaal bracht Roodenburg sluitpost Michiel Hugens redding. Het leek een makkelijke middag te worden voor de ploeg uit Oegstgeest, maar de zwart-blauwen wilden hier niet aan meewerken. Sterker nog; uit een dood spelmoment kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Nadat aanvaller Sipan Khalid was gevloerd buiten de zestien, nam aanvoerder Jeroen van Hooidonk plaats achter de bal en niet onverdienstelijk. Uit een bijna onmogelijke positie verraste hij  Oegstgeest doelman Rick van der Kaay en schoot zijn ploeg op gelijke hoogte.

De thuisploeg won vervolgens nagenoeg elk duel, oogde sterk als collectief en kwam dan ook terecht op voorsprong. Halverwege de eerste helft kregen de Sleutelstedelingen een corner toegekend, de afvallende bal was voor Hakim Bouhchlal die onberispelijk de bal in de touwen joeg. Roodenburg bleef geconcentreerd voetballen en kreeg diverse mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen via onder meer Abdel Elbaroudi, Walid Belkhir en Van Hooidonk. Onfortuinlijk voor Poulina en zijn volgelingen viel het doelpunt niet. De thuisploeg was de bovenliggende partij, maar moest in de laatste minuut van de eerste helft toch een tegentreffer incasseren. Uit een corner van Oegstgeest leek doelman Hugens de bal te hebben, toch moest hij lossen en in tweede instantie stompte hij de bal over zijn eigen doellijn. Een cadeautje dus voor de bezoekende ploeg dat met enig fortuin met een gelijke stand de kleedkamer kon opzoeken.

Na de theepauze namen de bezoekers het initiatief. De Leidse ploeg had in de eerste helft duidelijk met de krachten gesmeten en dat was merkbaar op het veld. De ploeg van trainer Huig Jan Heeringa zocht massaal de aanval, maar de verdediging van de gastheren werd nimmer echt op de proef gesteld. Roodenburg stond als een huis en de opgelegde taken werden goed uitgevoerd. Het enige gevaar dat de rood-gelen konden stichten, kwam voort uit vrijetrappen. Daarin ontbrak het evenwel aan precisie. In de counter werd de Leidse ploeg meerdere malen gevaarlijk via Elbaroudi en Khalid. Ook zij wisten de trekker niet over te halen. En zo eindigde deze titanenstrijd onbeslist. Een uitslag waar beide ploegen mee konden leven.

Volgende week treedt Roodenburg aan tegen stadsgenoot FC Rijnland. Daar zal er echt gewonnen moeten worden om mee te blijven doen om de derde periodetitel. Oegstgeest kon na afloop opgelucht adem halen. Directe concurrent Van Nispen speelde ook gelijk tegen hetzelfde FC Rijnland waardoor het gat nog altijd drie punten bedraagt in het nadeel van Heeringa en de zijnen. Volgende week ontvangt de ploeg uit Oegstgeest buurman UDO, ook al een wedstrijd om naar uit te kijken.

Roodenburg verdediger Walid Belkhir na afloop: ,, We hebben laten zien dat als wij als een hecht team spelen, we een moeilijke opponent zijn. Zeker de eerste helft was van onze kant sterk en gecontroleerd. Op basis daarvan hadden we zeker meer verdiend. Aan de andere kant hadden we het na de theepauze moeilijk. De krachten leken weggevloeid, maar toch hielden we stand tegen een toch wel titelfavoriet. Dit geeft ons goede hoop, we willen nadrukkelijk meedoen om een periodetitel. Onze trainer hamert erop dat het mogelijk is. Als we deze lijn doorzetten en als team voor elkaar door het vuur gaan, zoals we dat de laatste tijd doen, zie ik zeker mogelijkheden.”

Oegstgeest aanvaller Adil Harfaoui met zijn opinie: ,,Onze start was goed, maar al gauw kwam er de klad in. Dat was ook de verdienste van Roodenburg. Ze waren fel, wonnen eigenlijk elk duel en daarmee verstoorden ze ons spel. Wij moeten het hebben van verzorgd spel. Opbouwen vanuit de verdediging en de vrije man zoeken. De eerste helft kwam dit zeker niet uit, lange ballen, verkeerd inpassen, eigenlijk alles ging fout. Met wat geluk gingen we met een gelijke stand de rust in. Het had zomaar anders kunnen zijn. Toch wisten we ons na de theepauze te herpakken en gingen we op jacht naar de overwinning. Helaas is dat ons niet gelukt. Gezien de verhoudingen vandaag is de uitslag terecht. Maar balen doen we wel.”

Roodenburg-Oegstgeest 2-2 (2-2) 1. 0-1 Wenink, 12.Van Hooidonk 1-1, 19.Bouhchlal 2-1, 45.Hugens 2-2 (eigen doel). Toeschouwers: 100

Opstelling Roodenburg: Michiel Hugens, Mohammed Azarfane, Victor Leonora, Hakim Bouhchlal, Jeroen van Hooidonk, Sipan Khalid, Walid Belkhir, Leroy Brooks (Murat Bayrak), Tim Slingerland (Sadesh Mahesh), Aymen Mizab, Abdel Elbaroudi.

Opstelling Oegstgeest: Rick van der Kaay, Terry Polet, Robin Noort, Steven Acpar, Mark Tetteroo, Rens van der Spek (Joep Zenden), Steven Gijselman (Rens van Klaveren), Danny Wenink, Bob den Hollander (Joep van Tulder), Lex Heemskerk, Adil Harfaoui.