vrijdag, april 19, 2024
HomeVierde klasseFC OegstgeestTopper tussen Oegstgeest en SEV eindigt onbeslist

Topper tussen Oegstgeest en SEV eindigt onbeslist

-

Vierde klasse A (zaterdag)-Het nog ongeslagen Oegstgeest ontving afgelopen zaterdag op het eigen sportpark De Voscuyl naaste belager SEV uit Leidschendam. De trotse koploper had voorafgaand aan dit duel zelfs nog geen enkel punt verloren en scoorde er lustig op los. Nummer twee SEV wil net als Oegstgeest zo snel mogelijk de kelder van het amateurvoetbal verlaten. De titanenstrijd eindigde in een gelijkspel. Het werd 1-1.

De wedstrijd kwam moeizaam op gang en duidelijk was dat er de nodige spanning op het duel stond. SEV probeerde aanvankelijk wat meer de aanval te zoeken. Na een aanval over rechts kreeg de bezoekende ploeg de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Nick Rapmund wist geen raad met de geboden kans en schoot naast. Kort hierop mocht Robin Schoew aanleggen. Zijn inzet verdween in de handen van de goed opgestelde Oegstgeest doelman Lucas van der Meij.

De ploeg van trainer Huig-Jan Heeringa was duidelijk zoekende en was slordig in de passing. Het duurde dan ook even voordat de thuisploeg de eerste grote kans creëerde. Het schot van de pantoffel van aanvaller Roy Elkerbout kon maar net over de lat getikt worden door SEV sluitpost Björn Henrichs. Oegstgeest putte hier de nodige moed uit, waardoor het vrijer begon te voetballen. In de omschakeling was de ploeg uit Leidschendam meerdere malen gevaarlijk met hun snelle aanvallers.

Na ruim een half uur spelen hadden de gastheren tot driemaal toe de scoren kunnen openen. Een vrije trap van Elkerbout kon maar ternauwernood worden weggewerkt uit de zestien. Nog geen minuut later zag Danny Wenink zijn schot naast het doel verdwijnen uit een afgevallen bal. Ook Bob den Hollander wist de touwen niet te raken. Zijn pegel ging rakelings over het vijandige doel. Oegstgeest probeerde van alles maar de verdediging uit Leidschendam gaf geen krimp. De rood-gelen kregen in de slotminuut van de eerste helft zelf een tegendoelpunt te verwerken. Nadat Jasper Koning in het strafschopgebied ten val was gebracht, mocht hij zelf vanaf elf meter aanleggen. Onhoudbaar voor Van der Meij schoot hij de geboden kans binnen.

Na de onderbreking probeerde Oegstgeest het heft in handen te nemen. Eerst zag Elkerbout zijn vrije trap overgaan en een kanonskogel van Den Hollander werd fraai uit de doelmond gebokst. Na een goed kwartier haalde het thuispubliek opgelucht adem. Schoew haalde uit, waarop Van der Meij redde en met behulp van zijn verdedigers werd de bal weggewerkt. Het zou de middag van de keepers worden, want na dit moment stond Henrichs zijn mannetje op een inzet van Robin Noort.

Het zat de mannen van Heeringa ook niet mee deze middag. Uit een corner spatte een kopbal van Den Hollander uiteen op de lat. Op jacht naar de gelijkmaker gaven de gastheren de nodige ruimte weg. Verdedigend oogde het niet al te sterk meer.  Tot overmaat van ramp kwam de thuisploeg het laatste kwartier ook nog eens met tien man te staan. Een charge van aanvoerder Robin Noort werd met rood bestraft, de gelijkmaker leek daardoor verder weg dan ooit.

Toch stroopten de Voscuylbewoners nog eenmaal de mouwen op. Er werd een alles of niets slotoffensief uitgeperst. Nadat Oegstgeest met het nodige geluk de bal van de eigen doellijn had gewerkt, werd in de tegenstoot Wenink weggestuurd. De scherpschutter tekende voor de gelijkmaker tot grote vreugde van zijn teamgenoten. De held van de middag zou evenwel Van der Meij worden. Tot tweemaal toe bracht hij schitterend redding in één op één situaties. De goalie sleepte hierdoor het 1-1 gelijkspel over de streep. Een uitslag die gezien de krachtsverhouding terecht te noemen is. De gastheren blijven koploper, maar zien Alphia, dat Roodenburg met 8-1 oprolde, tot op drie punten naderen. Volgende week spelen de rood-gelen op bezoek bij buurman UDO.

Doelman Van der Meij over het gelijke spel: ,,We hadden een moeizame start en konden de vrije man maar niet vinden. SEV oogde scherper. Best vreemd, zeker omdat we wisten dat we een directe concurrent verder op achterstand hadden kunnen zetten. Op een paar halve kansen na, lieten we eigenlijk niets zien de eerste helft. In de laatste minuut van de eerste helft kregen we tot overmaat van ramp een pingel tegen. Volgens mij was het een gemakkelijk gegeven strafschop, maar goed daar moesten we mee dealen.”

Van der Meij over het verdere vervolg van de wedstrijd: ,,Onze trainer gaf in de rust aan dat we geduldig moesten blijven. Hij drukte ons op het hart, dat we iedere wedstrijd de nodige kansen krijgen en dat die nu ook zouden komen. Dit ging de tweede helft gelukkig beter en Danny bracht ons terecht op gelijke hoogte. Met tien man werd het nog even moeilijk en kreeg SEV de nodige kansen. Eerst bracht Lex Heemskerk redding op de doellijn, waarna ik ook nog tweemaal moest ingrijpen. We mogen dus zeker niet klagen over het eindresultaat.”

Oegstgeest-SEV 1-1 (0-1) 45. 0-1 Koning, 83. 1-1 Wenink. Toeschouwers: 100

Opstelling Oegstgeest: Lucas van der Meij, Lex Heemskerk, Robin Noort, Terry Polet, Steven Acpar, Daniel Gras (Ozan Demirbas), Roy Elkerbout (Mark Tetteroo), Adil Harfaoui, Danny Wenink, Bob den Hollander, Joep van Tulder (Ozcan Bayram).

Foto’s: met dank aan VV Oegstgeest