HomeVierde klasseFC OegstgeestVervelende voetbalmiddag en nederlaag voor Oegstgeest

Vervelende voetbalmiddag en nederlaag voor Oegstgeest

-

Nacompetitie- Cruciaal in deze wedstrijd was de 45e minuut van de eerste helft. Eerst ontving Sander Janssen van RAS zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Oegstgeest was tot op dat moment de wat betere ploeg en had ook de beste kansen gehad. Het wreef zich bij wijze van spreken eens stevig in de handen toen de tegenstander met tien man verder moest. Kort daarop kreeg juist de thuisploeg een dreun van jewelste. Beste man van het veld, spits Sander Huijbers, zette zijn tegenstander simpel opzij en scoorde koppend de 0-1. Oegstgeest bleek in een turbulente tweede helft niet bij machte iets te veranderen aan de 0-1 ruststand.

De mannen van Huig Jan Heeringa waren met optimisme aan het karwei begonnen. De laatste weken liep het steeds beter, zo werd VV Leiden met 4-0 teruggewezen, en er was een einde gekomen aan het blessureleed. RAS gaf in de eerste minuten echter al een waarschuwing dat er met de ploeg niet te spotten viel. Huijberts zette goed door, maar er was niemand die zijn voorzet kon intikken. Later ging een bekeken schot van Samir Dirkse maar net langs de paal. Oegstgeest voetbalde gedegen en kreeg mogelijkheden via Denny Wenink, Bob den Hollander en Adil Harfaoui om de score te openen. Hun inzetten misten de kracht of de finesse om doelman Sander Janssen te passeren.

De Rijks Ambtenaren Sportvereniging bleek een club te zijn die het fysieke niet schuwde; in no time werden vier gele kaarten verzameld dat in de tweede helft opliep tot twee handenvol. Naarmate de wedstrijd vorderde deed de Haagse aanhang ook een vervelende duit in het zakje en er was, zeker buiten de lijnen , sprake van een onaangename sfeer. Onder die omstandigheden trachtte de thuisploeg de achterstand ongedaan te maken. RAS trok zich ver terug en hoopte op een bevlieging van de onvermoeibare en uiterst balvaardige Huijberts die bij een uitval de beslissende 0-2  kon scoren. Dat leed bleef de thuisploeg bespaard.

Het lukte Oegstgeest niet de Haagse muur te slechten. Het ontbrak aan inventiviteit en scherpte om de dik verdiende gelijkmaker te scoren. Waar normaal gesproken spelers als Bob den Hollander en Danny Wenink aan een halve kans genoeg hebben strandden nu al hun pogingen. De euforie aan de zijde was groot aan de kant van RAS toen het eindsignaal klonk. De spelers van Oegstgeest sloegen nog eens de handen voor de ogen en zakten verslagen naar de grond, niet begrijpend dat hun elftal niet bij machte was geweest de opponent op de knieën te krijgen.

,,Zonde en verschrikkelijk balen”, zegt Terry Polet na afloop. ,,We hebben de kansen gehad, maar we slaagden er niet in er doorheen te komen. We hebben het nog geprobeerd met hoge ballen, maar vandaag lukte het niet. Zij lieten zich helemaal terug zakken en wij hadden daar geen antwoord op. Moeilijk voetballen ook, zeker toen zij zo aan het tijdrekken waren. Logisch natuurlijk. De wedstrijden tegen Quick Steps en Semper Altius winnen en dan hopen dat RAS minimaal een misstap maakt. Het is nog niet over.”

Na de wedstrijd werd er nog een penaltyserie gehouden die beslissend kan zijn als ploegen gelijk eindigen. Hier trok Oegstgeest wel aan het langste einde toen Rick van der Kaay de zevende penalty, genomen door Samir Dirkse, stopte. De tijd zal leren wat het waard is.

Ne een kwartier in de tweede helft werd de wedstrijd overigens onderbroken toen een verdediger geraakt werd bij een botsing met zijn eigen keeper. Hij hield er een lelijke wond in zijn mond aan over en moest met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden. Na een onderbreking van 25 minuten kon de wedstrijd hervat worden.

Oegstgeest-RAS 0-1 (0-1). 45. Huijbers 0-1. Scheidsrechter: Smedinga. Toeschouwers: 150.

Opstelling Oegstgeest: Van der Kaay, Polet, Noort, Apcar (Van der Spek), Tetteroo (Gianfiglio), Dijkstra, Wenink, Den Hollander, Van Tulder (Bouwman), Heemskerk, Harfaoui.

Opstelling RAS: Janssen, Van Wetten, Van Oosten (Mohaphuli), Vrijenhoek, Sieck, Afkiran, Dirkse, Huijbers (Karypidis), Navarro, Van der Spek.