Bob den Hollander: ,,Dit moeten we met Oegstgeest toch kunnen afmaken dit seizoen?”

Koploper in de zaterdag vierde klasse A met maar één verloren wedstrijd, één gelijkspel en een schitterend doelsaldo alles behaald met een gretige brede selectie en Huig-Jan Heeringa als enthousiaste eerstejaars trainer. Alle bouwstenen zijn aanwezig om ook als koploper te gaan eindigen. Maar met Blauw Zwart op twee-, Van Nispen op drie- en v.v. Leiden op vier punten afstand in de achtervolging komt de uitspraak van mijn ome Manus weer om de hoek kijken: ,,Een bal kan raar rollen, ook in de laatste wedstrijd.” Deze fervente Ajax-supporter bedacht deze uitspraak ter plekke na die roemruchte slotzondag een aantal jaren geleden toen AZ, Ajax en PSV om het kampioenschap streden en PSV er in de slotseconden met het bekende bot vandoor ging.

Den Hollander, de nummer tien en topscorer van Oegstgeest met veertien doelpunten, denkt er het zijne van: ,,Gelukkig hebben we een brede selectie want na de winterstop hebben we te maken met wat geblesseerde spelers. Lex Heemskerk is daarnaast natuurlijk geschorst door zijn rode kaart tegen VV Leiden in de laatste pot voor de winterstop en een enkele speler moet nog net landen op Schiphol na zijn vakantie. Maar deze positie mogen we zeker niet meer uit handen geven. We hebben dan ook een hele productieve ploeg, wat doelpunten maken betreft, want Danny (Wenink) heeft er al dertien in liggen, Rens (Van Klaveren) negen en Lennard (Leeuwenburg) zes. En als je als selectie dan ook bij een gezellig teametentje hoort dat de trainer een jaar heeft bijgetekend dan gaan we er met z’n allen voor dit seizoen, op en terug naar de derde klasse!”

In de winterstop werd dinsdag 17 januari de wedstrijd thuis om de Koetshuis Cup tegen tweedeklasser Meerburg na een 0-2 ruststand met 2-2 gelijkgespeeld. Den Hollander: ,,Ik kwam de tweede helft erin en maakte er twee waarmee we ons al plaatsten voor de volgende ronde. Helaas kon de wedstrijd om dezelfde bokaal dinsdag 24 januari uit bij SJZ door de mist geen doorgang vinden. Diverse spelers van ons zaten vast in het verkeer, dus we zijn maar lekker gaan trainen die avond. En de zaterdag ervoor hebben we een heerlijke pot gespeeld uit bij Valken’68 2, maar wel met 3-1 verloren. Al met al wel lekkere voetbalmeters gemaakt met elkaar dus we zijn klaar voor Woubrugge komende zaterdag thuis.” Uit werd er met 2-3 gewonnen door de geelroden.

Het is voor hem nog onbegrijpelijk dat er uit bij Van Nispen met 5-3 werd verloren na bij rust met 0-3 te hebben geleid. ,,We waren die pot veel en veel beter en we dachten het wel even af te kunnen maken, maar de einduitslag vertelt een totaal ander wedstrijdverloop. We hebben er veel van geleerd en we praten er niet meer over. Die wedstrijd moet ons gewoon scherp houden deze tweede seizoenshelft”, aldus de enthousiaste topschutter.

Bij Oegstgeest speelt hij weer samen met Wenink waar hij vroeger bij Quick Boys ook al mee balde. Voor hem een reden om weer hogerop te gaan als hij er dertig maakt dit seizoen, zijn er al transferbesprekingen gaande in binnen- of buitenland? Den Hollander lachend: ,,Nee hoor, ik heb het hier bij Oegstgeest onwijs naar mijn zin en ik zou het gaaf vinden om met elkaar op te stomen naar die derde klasse. We hebben er de spelers voor. Kijk maar eens naar Rens, die heeft natuurlijk ook hoog gespeeld bij Valken’68. En als je promoveert is dat ook altijd aantrekkelijk voor de komst van mogelijke nieuwe spelers. Zo’n groeimodel net als bij Valken’68 de laatste jaren zie ik hier zo ook maar gebeuren bij ons Oegstgeest.”

Dat wil Den Hollander zeker meemaken, want ook door zijn drukke werkzaamheden hoeft de absolute amateurtop door hem ook niet meer bereikt te worden. Wordt er dan onder de jongens wel gesproken over hoe een mogelijk kampioenschap in deze vierde klasse gevierd gaat worden? Den Hollander: ,,Nee hoor, maar natuurlijk denk ik er wel eens aan. Maar laten we eerst maar eens weer goed gaan ballen na de winterstop. Kampioen word je immers toch door ook van ‘de kleintjes’ te winnen? Ik heb er het volste vertrouwen in, we hebben de eerste periodetitel al in de knip. En we staan ook bovenaan in die tweede periode. Gewoon doorgaan, zou ik zeggen!”

We zullen het van Leiden Amateur Voetbal blijven volgen en als er een kampioenschap wordt behaald zal de betreffende platte feestkar waarmee ze Oegstgeest door worden gereden wat Den Hollander betreft zeker niet de naam ‘De heen en weer’ krijgen. We gaan het zien!

Oegstgeest in statistieken:

Gespeeld: 13-34-62-13 (1e)

Thuis: 7-21-42-2 (1e)

Uit: 6-13-20-11 (3e)

Periode 1: 8-21-40-9 (1e)

Periode 2: 5-13-22-4 (1e)

Grootste zege thuis: 13-1 (WVC)

Grootste nederlaag thuis: niet van toepassing

Grootste zege uit: 1-5 (UDO), 1-5 (Blauw Zwart)

Grootste nederlaag uit: 5-3 (Van Nispen)

Nul gehouden thuis: 5x

Niet gescoord thuis: 0x

Nul gehouden uit: 1x

Niet gescoord uit: 0x

Topscorer: Bob den Hollander (14 treffers)

Programma eerste drie wedstrijden na winterstop:

28 januari: Oegstgeest-Woubrugge

4 februari: WVC-Oegstgeest

11 februari: Oegstgeest-VVSB