Vierde klasse A (zaterdag)- Terwijl het gevecht tussen Van Nispen en Blauw Zwart doorloopt en beide ploegen ook nu ruimschoots wonnen, waren er ook ontmoetingen die minder relevant waren voor de ranglijst. De eer en prestige stonden uiteraard nog wel op het spel en dat was genoeg reden voor Roodenburg, UDO en Football Factory om er vol voor te gaan.

Roodenburg nestelde zich steviger op de vijfde plaats door met 3-5 te winnen van VVSB. Voor de Leidse ploeg waren Tim Slingerland (2), Sipan Khalid, Aymen Mizap en Sabir Serray trefzeker. Aan Noordwijkerhoutse kant vonden Thomas Schrooder, Lucas de Jong en Mike Taskin het net. De ploeg van Nino Poulina lijkt te gaan eindigen op de huidige positie. Nummer vier, VV Leiden, is ondertussen niet meer te achterhalen. VVSB bleef achtste, mede doordat de paarsgelen drie punten in mindering kregen van de KNVB vanwege niet opkomen dagen in eerste instantie bij KSD/Marine.

UDO deed prima zaken door Woubrugge met 1-3 terug te wijzen. De formatie van Nikivor van Rijn heeft door de zege plaats zeven weer in zicht en dat zou een bemoedigende positie zijn aan het einde van de rit gezien de jeugdige samenstelling van de ploeg uit Oegstgeest. Aan de Bateweg in Woubrugge scoorde Patrick Vergeer tweemaal en Pascal Franken kon zich eveneens laten feliciteren. Dennis Boer deed iets terug namens de gastheer. UDO kwam door de driepunter op gelijke hoogte met Woubrugge, naderde VVSB tot op een punt en KSD/Marine verzamelde na drieëntwintig wedstrijden twee punten meer.

Football Factory boekte de derde overwinning van het seizoen. De nummer voorlaatst was met 1-3 te sterk voor hekkensluiter WVC. Het was voor de ploeg van Carlos Pinas de eerste zege van 2017 en de laatste keer dat er was gewonnen in deze competitie was in september van het vorige jaar. In die maand werden Woubrugge en Oosterheem geklopt. De Leidse ploeg staat nog wel dertiende met even zoveel punten en kan enkel Wassenaar nog inhalen. Eerder dit seizoen werd het 2-2 tussen de twee laagvliegers. Francisco Corte Real en Danny Boers (2) lieten WVC aftrappen. Die ploeg speelde tot nu toe tweemaal gelijk en verloor alle andere duels. Daarnaast kreeg het drie punten in mindering van de KNVB en daardoor staat de fusieclub op min een punt.