Vierde klasse A (zaterdag)- Vorige week moest UDO het afleggen tegen Hazerswoudse Boys, maar de 3-1 nederlaag gaf zeker aanknopingspunten. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen kreeg UDO echter een draai om de oren en de ploeg van Nikivor van Rijn speelde min of meer een kansloze wedstrijd (0-7).

Aanvaller Wouter de Bruyn, feitelijk spits maar ook het vermogen om vanaf de flank te komen, kreeg geen poot aan de grond. Daarin was hij echter niet de enige. ,,Het lukte van geen kant bij ons. We speelden erg gehaast en daar wisten zij wel raad mee. SEV was rustig aan de bal en ze vonden de vrije man kinderlijk makkelijk. Toch kregen wij nog de kans op de 1-0. David Schnorhk mikte helaas op de paal. Een minuut later lag die bal er aan de andere kant in. We konden ons daarna maar moeilijk herpakken.”

SEV, dat vorige week KSD/Marine al eenvoudig opzij kon zetten, liep nog voor rust weg naar 0-3 en daarmee was het wel gespeeld in Oegstgeest. ,,Die derde goal kwam voort uit een ongelukkig eigen doelpunt. Ik denk dat er met een tussenstand van 0-2 nog een sprankje hoop zou zijn geweest, maar nu was de marge al te groot. Ik moet echter ook zo eerlijk zijn om te stellen dat we er vermoedelijk ook bij 0-2 niet meer aan te pas waren gekomen. Zij waren gewoonweg beter en wij speelden veel minder dan in de voorbereiding en als in het eerste duel in Hazerswoude.”

Na de rust was er geen houden meer aan voor de geel-zwarten. De Leidschendammers leefden zich uit en UDO kon slechts tegenhouden. Dat lukte maar matig, de teller liep dus op naar zeven goals. De Bruyn: ,,Tot overmaat van ramp kreeg Joost den Hollander twee gele kaarten. Hij zou hands hebben gemaakt in de zestien, maar gaf zelf aan dat die bal echt in zijn gezicht kwam. Hij mopperde  wat op de scheidsrechter en kreeg geel. Helaas duurde dat te lang en toen kreeg hij er rood over heen. En als je dan ook nog weet dat we met negen man zijn geëindigd, dan mag duidelijk zijn dat we kansloos waren. Dat kwam overigens door een blessure, terwijl we al drie keer gewisseld hadden.”

Zo heeft UDO inmiddels dus tien goals moeten incasseren. ,,Dat is veel, maar we speelden dan ook wel tegen twee ploegen die vast hoog gaan eindigen. Vooral SEV maakte indruk. Blijft staan dat we toch voor het linkerrijtje gaan. Daar gaan we nu niet meteen van afwijken. Maar het zal zeker beter moeten dan dat we nu hebben laten zien.”

De jongeling is net overgekomen vanuit de A-jeugd en het bevalt hem best in de hoofdmacht. ,,Het is fysiek zwaarder, maar het valt mij niet tegen op zich. In deze wedstrijd heb ik echter niets kunnen laten zien. We zijn maar zelden voorin geweest. Nee, ik ben niet zeker van een basisplaats. Wel ben ik nu twee keer gestart, maar er is wel concurrentie voorin. Aan mij om me te laten zien en meer goals te maken dan die ene van vorige week.”

Foto’s: lichtenbeldfoto.nl