Vierde klasse A (zaterdag)- Jonas Boukmedhi kon niet tevreden zijn met de gelijke eindstand tegen Haagse Hout (1-1). ,,We kregen een discutabele penalty tegen en daarna waren wij telkens in de aanval. De gelijkmaker was verdiend te noemen, maar er zat zeker meer in. Jammer van het inleveren van twee punten, want we willen zo langzamerhand meer omhoog gaan kijken.”

De middenvelder (21) streek al eerder neer bij Football Factory en geleidelijk aan zag de vorige trainer, Carlos Pinas, het wel in hem zitten. Pinas vertrok en nu speelt Boukmedhi onafgebroken in de basiself, dit onder leiding van zijn vader Youcef. Boukmedhi senior kwam over van Blauw Zwart en zoonlief speelde de laatste jaren voor Meerburg in een vriendenteam. Ook zijn jeugd bracht hij door aan de Zoeterwoudse Rijndijk.

,,Dat vriendenteam had ik wel een keer geien. Ik ben toen mijn licht gaan opsteken bij Football Factory en trainde wat sessies mee. Dat beviel me en vanaf dat moment heb ik me aangemeld. Het is voor mij een prima stap geweest. Ik heb het naar mijn zin bij deze club en ik vind het leuk om nu in een eerste elftal te ballen. Dat dit onder mijn vader is, is een leuke bijkomstigheid. Als ik op het veld sta zie ik hem als de trainer en niet zo zeer als mijn vader.”

Terug naar de wedstrijd. Halverwege was het nog 0-0 en dat vond de spreker eigenlijk al teleurstellend. ,,We waren beter en zochten veel meer de aanval. Dan moet je wel zien te scoren. Na de rust kregen zij een pingel en die leek me makkelijk gegeven. Daardoor werd het er niet makkelijker op, maar we bleven het wel proberen. Uiteindelijk zette Brian Thong ons naast Haagse Hout met een prima schot. Daarna hebben we nog wel aangedrongen op meer, maar de tweede treffer wilde niet meer vallen.”

Door het gelijke spel bleef het gaatje met de Haagse tegenstander drie punten, maar werd de voorsprong op de twee staartploegen wel uitgebouwd naar vier punten. Boukmedhi is echter niet bezig met de ploegen onder Football Factory. ,,We hebben er versterkingen bij en met hen moeten we in staat zijn om te gaan klimmen. De gewenningsperiode zit er nu wel eens op en het wordt nu tijd om te gaan winnen. Tot de winterstop krijgen we ploegen die niet ver boven ons staan en dus zullen we nu moeten opstaan. Tegen Haagse Hout hebben we het voetballend goed gedaan en die lijn moeten we nu doortrekken.”