,,Onze focus ligt meer op de competitie”, verklaarde ASC-trainer Mo Bougrine na de 5-0 bekernederlaag in Berkel en Rodenrijs tegen tweedeklasser CVV Berkel. ,,Zij waren wel een maatje te groot. Het verschil tussen een tweede- en derdeklasser was wel te zien. Maar wij speelden ook niet in onze sterkste opstelling, want we hadden een aantal jongens van het tweede meegenomen.”

Topschutter Jelle Schouten, routinier Ruben Dutrieux en Ward Buijze ontbraken in het bekerduel. Normaal gesproken belangrijke krachten in het team van Bougrine. ,,Zonder hen hebben we het ook prima gedaan”, vond de coach. ,,De uitslag was alleen een beetje geflatteerd. Bij rust stond het 2-0 en de laatste drie doelpunten vielen pas in de laatste tien à vijftien minuten. Toen lieten we achterin veel gaten vallen. Dat was zonde.”

Bougrine beleefde naar eigen zeggen weinig plezier aan de bekeravond. ,,Tja, ik heb veel liever de LAV Cup doordeweeks dan zo’n bekerwedstrijd ergens ver weg. Er was nul entourage en er stond ook geen kip langs de lijn. Dan vraag ik me wel eens af: ‘wat maakt zo’n bekerduel dan leuk op een dinsdagavond’? Je hebt er eigenlijk een ander idee bij. Een bekerwedstrijd moet toch een beetje sfeervol zijn.”

In de competitie wacht aanstaande zondag nummer negen Kickers ’69 als tegenstander op Sportpark Overveer. ASC, dat afgelopen weekend met 1-0 onderuit ging bij SV DIOS, heeft in de stand een voorsprong van één punt op de Leimuidenaren. Bougrine: ,,Hopelijk kan ik dan weer gebruik maken van Jelle (Schouten, red.) en Ward (Buijze, red.). Ruben (Dutrieux, red.) is er wel bij, maar hij kreeg tegen Berkel rust, ook vanwege zijn leeftijd. Ward is een twijfelgeval en bij Jelle is het maar de vraag of hij erbij is vanwege wintersport. Ik ga zijn ticket wel omboeken, dan gaat hij maar wat later weg (haha).”

Bekijk ook: ‘Programma districtsbeker laatste 32’