Districtsbeker- Al een tweetal seizoenen en zeker in het vorige waren de Valkenburgers voor vriend en vijand titelkandidaat nummer één. Op sportpark ‘t Duijfrak is de lat inmiddels wat lager gelegd voor het aankomend seizoen. Een periodetitel is de doelstelling van clubleiding en technische staf.

Trainer Arie van Duijn: ,,We moeten wel realistisch blijven. Het woord kampioenschap willen we niet meer horen. Ik zie wel vijf tot zes kandidaten voor de titel in de tweede klasse. En in dat rijtje passen we wel.”

De coach gaat met een wat gewijzigde speelstijl en met een wat smallere selectie de competitie in. In de bekerwedstrijd tegen zondag tweedeklasser Teylingen was het vooral nog wennen voor zijn ploeg. ,,Het heeft wat tijd nodig om in een andere formatie te spelen. Het staat positioneel te vaak niet goed.”

Dat kwam inderdaad pijnlijk aan het licht in de eindfase van het bekerduel, waarin de Sassenheimers een 1-0 achterstand ombogen in een 1-2 voorsprong. Dat de ingevallen en nog niet geheel fitte Marc Langeveld in de extra tijd de verdiende 2-2 binnenschoof deed recht aan de wedstrijd. De bezoekers kregen in het eerste kwartier van het pittige en aantrekkelijke duel de beste kansen om de score te openen. De ploeg van de Katwijkse trainer nam het initiatief over en kreeg voldoende kansen om het  duel naar zijn hand te zetten. Op slag van rust brak Robert van Delft de wedstrijd open. De geelhemden domineerden vervolgens de tweede helft maar werden tot tweemaal toe compleet verrast door de snelle omschakeling van de bezoekers. De rappe en behendige Jaap Zwetsloot van de roodzwarten was niet enkel plaag voor de Valkenburgse defensie, maar hij boog ook nog eens persoonlijk de achterstand om in een 1-2 voorsprong. De eerder benoemde gelijkmaker van Langeveld was wel gerechtigheid. ,,Met de uitslag kan ik wel leven. Ook vandaag waren we te wisselvallig, al was het zeker een nuttige wedstrijd”, sprak Van Duyn, die alweer aan zijn derde seizoen begint bij de Valkenburgers.

Valken’68 kan geen eerste meer worden in de poule. Zandvoort won immers al tweemaal. De tweede plaats geeft echter ook recht om in het bekertoernooi te blijven. Winst op Hillegom volgende week is dan wel noodzakelijk en de geelhemden blijven dan nog afhankelijk van het resultaat van de ploeg van Marc van Wonderen, Teylingen dus.

Basisopstelling Valken’68: Van der Nagel, De Vries, Zandbergen, Haasnoot, De Best, De Mooy, Boonstoppel, Akhrif, Van Delft, Hogewoning, Van der Bent.