Komend weekend vindt de eerste knock-out ronde plaats na de groepsfase van de districtsbeker. Tal van regioclubs overleefden de eerste serie wedstrijden en gaan dus nu de volgende uitdaging aan. Onze redactie zet het programma met een korte voorbeschouwing even op een rij voor wat betreft de ‘LAV’-clubs.

FC Oegstgeest neemt het op het eigen sportpark op tegen CVC Reeuwijk. Ofwel een vierdeklasser tegen een derdeklasser. Onze redactie heeft vooraf het idee dat de ploeg van Huig Jan Heeringa alles behalve kansloos hoeft te zijn. Immers, de fusieclub gaat trots aan kop (koppositie wordt wel gedeeld met Aarlanderveen) van de vierde klasse en versloeg vorige week LSVV’70 met 6-1. Midweeks liet de FC geen spaan heel van Lugdunum (1-5) in de strijd om de Rabobank LAV Cup. Tegenstander CVC degradeerde vorig seizoen uit de tweede klasse en staat nu vierde in de derde klasse A. Vorige week leed Sporting Leiden de eerste seizoensnederlaag in Reeuwijk. Volgens de berichten was die overwinning echter gestolen. Hoe dan ook; de ploeg van Heeringa zou zo maar eens kunnen verrassen.

Football Factory wacht een ontaard zware klus. De Leidse ploeg kwam cum laude door de groepsfase en dat is eigenlijk weer niet in lijn met de verrichtingen in competitieverband. Die blijven achter bij de verwachtingen tot dusverre. Een overwinning zat er vooralsnog niet in. Twee punten is de schrale oogst na zeven duels. Toch blijft er onverminderd optimisme hagen bij de Leidse studentenclub en dat is te prijzen. Voor komende zaterdag mag er eigenlijk niets worden verwacht. Xerxes/DZB is de tegenstander en die ploeg komt uit in de Hoofdklasse A tegen clubs als FC Rijnvogels en Ter Leede. De Rotterdammers hebben het wel heel moeilijk gezien de voorlaatste plaats. Misschien dat er een sprankje hoop is voor de Leidenaren als er sprake is van grote onderschatting. Ook is het de vraag of de hoofdmacht wel wordt opgesteld. Het zal hoe ook bekeken een ervaring op zich worden voor de vierdeklasser in de havenstad.

FC Boshuizen speelt niet op zondag dit keer, maar komt ook zaterdagmiddag in actie op de Boshuizerkade. Om 14 uur wordt er afgetrapt tegen Zwartewaal. Dat is een vierdeklasser. Om precies te zijn, de blauw-witten komen uit in 4H en staan daar op een vierde stek. Voor de Leidse eersteklasser mag dit klusje uiteraard geen probleem zijn. Marcel IJzendoorn zal hoogstwaarschijnlijk andere spelers laten spelen die normaliter uitkomen in het tweede elftal. Vorige week leed de Leidse ploeg de eerste nederlaag in de competitie.

Voorschoten’97 wacht zaterdagmiddag een uitdaging tegen de reserves van Quick. De hoofdmacht wordt zoals bekend gecoacht door Paul van der Zwaan. Na een moeizame competitiestart heeft de Haagse ploeg zich ondertussen opgewerkt. Het tweede elftal doet het van meet af aan uitstekend in de Hoofdklasse. Na zeven gespeelde competitiewedstrijden staat de teller op 21 punten. Het aantal tegendoelpunten staat pas op drie. De mannen van André Lourens lijken dus weldegelijk aan de bak te moeten. De trainer kennende zal hij zijn formatie zeker hebben gemotiveerd voor deze krachtmeting.

Stompwijk’92 speelt ook een thuisduel. Zaterdagmiddag om 17 uur valt het startschot voor de ontmoeting tegen Ter Leede 2. Beide ploegen troffen elkaar vorig seizoen verderop in het toernooi om de Rabobank LAV Cup. De Sassenheimers wonnen destijds ruim. Ondertussen heeft de ploeg van Erik van Manen zich echter opgewerkt tot tweedeklasser, terwijl de formatie van Martijn Lagendijk het dit seizoen nog niet helemaal heeft in de Hoofdklasse. Midweeks speelden de Sassenheimers overigens tegen UVS (combinatie) voor de genoemde Cup. Het werd 7-0 voor de bewoners van De Roodemolen. Stompwijk’92 weet dus dat het vol aan de bak zal moeten om de volgende ronde te kunnen bereiken.

SJZ komt wel gewoon op zondag uit. De ploeg van Ludo Pistorius is gastheer van Wippolder. De Delftenaren spelen een klasse hoger dan groen en wit. In de tweede klasse D wordt momenteel een vijfde plaats ingenomen. SJZ doet er ondertussen alles aan om bij de eerste zes te eindigen in de derde klasse A. Vorig weekend haalden de Zoeterwoudenaren een punt op bij nu koploper af Van Nispen (2-2). Wel zal Pistorius het de komende tijd moeten stellen zonder Mitchell Hensing, die onlangs fors geblesseerd raakte.

De overige duels: FC Rijnvogels-Charlois (dinsdag, 13/11), HDV-DOSR, KMD-Alphense Boys (za), NSVV-Blauw Zwart, Woubrugge- BZC/Zuiderpark, Be Fair-ROAC, Bernardus-Quick Boys 2, Hazerswoudse Boys-Honselersdijk, VFC-Rijnsburgse BOys 2, Teyelingen-Alphense Boys, WVC-COAL.

Vrijgeloot voor deze ronde: ASC, ARC, Voorschoten’97 (zo), Ter Leede en TAVV.