HomeBekerDistrictsbeker: Valken'68 treft SJC na moeizame zege op vierdeklasser

Districtsbeker: Valken’68 treft SJC na moeizame zege op vierdeklasser

-

Valken ’68 had dinsdagavond in Zuid-Beijerland de nodige moeite om zich te plaatsen bij de laatste 32 teams in de districtsbeker. Het team van trainer Arie van Duijn boekte een benauwde 0-2 zege bij ZBVH, de nummer vier van de vierde klasse H. ,,Het was slecht van onze kant, zeker de eerste helft”, vond de Katwijkse oefenmeester, die zag dat zijn ploeg in de eerste 45 minuten drie grote kansen op zeep hielp. Daardoor stond het bij rust 0-0.

,,Ronald Kuijt was vrij ongelukkig in de afronding. Het was ontzettend moeilijk voetballen op een ongelooflijk dramatisch veld en dan gingen zij ook nog met zeven verdedigers voor het doel staan. Maar we speelden het iedere keer niet goed uit”, aldus Van Duijn. Pas in de tweede helft zorgden Marc Langeveld en Robbert van Delft voor doelpunten, waardoor de overwinning alsnog werd binnengehaald.

,,Normaal gesproken moeten wij dik winnen van een vierdeklasser, maar nu zat het wat tegen. Snel vergeten deze wedstrijd en op naar zaterdag. We zitten in ieder geval nog in de koker. SJC is de volgende tegenstander. Dat lijkt me nou een mooie wedstrijd tegen de koploper van hoofdklasse.”

Valken, dat afgelopen zaterdag met 2-0 verloor bij koploper Die Haghe, gaat zaterdag in de competitie op bezoek bij subtopper Honselersdijk. Eerder dit seizoen werden de Westlanders nog eenvoudig opzij gezet: 3-0.

Bekijk ook: ‘Programma districtsbeker laatste 32’