Districtsbeker- Er lijkt een vloek te heersen op strafschoppen bij Oegstgeest. Terugdenkend aan de nacompetitie van vorig jaar staat zo ongeveer gelijk aan een nachtmerrie. Vanavond ging het alweer mis van elfmeter. De ploeg van Huig Jan Heeringa hield eersteklasser RVC’33 in de reguliere speeltijd bij (2-2) en dus moesten pingels de beslissing brengen. Aan de kant van de thuisploeg misten Joep van Tulder en Robin Noort, terwijl slechts één strafschop werd gemist door een speler van de formatie van Dennis Olman. De klap komt dit keer uiteraard minder hard aan, maar toch verdiende Oegstgeest RKAVV als volgende tegenstander. RVC’33 kwam dus echter met de schrik vrij.

Het tussendoortje voor VVSB uit zaterdag werd door de geelhemden serieus genomen. Waarom zou het niet kunnen stunten? Immers, recent werd eersteklasser FC Boshuizen al geklopt in een oefenduel en die Leidse ploeg was afgelopen zondag ruimschoots te sterk voor de tegenstander van vanavond.

RVC’33 deelde als eerste speldenprikjes uit, maar de grootste kans in het begin was toch echt voor Danny Wenink. De spits zag zijn inzet via een Reeuwijks been in het zijnet belanden. Lucas van der Meij moest vervolgens een paar keer ingrijpen, maar de doelman was kansloos na ruim een kwartier na een actie van Rens Mathot. Oegstgeest werd evenwel niet aan het wankelen gebracht en kreeg weldegelijk mogelijkheden om de gelijkmaker aan te brengen. Het werd echter 0-2 door Daan Zantinge die te vrij werd gelaten na een aanval over rechts.

Bob den Hollander mocht tien minuten voor rust een elfmetertrap claimen, maar de scheidsrechter zag geen overtreding van een Reeuwijkse verdediger. Het leverde de middenvelder wel vier afdrukken van noppen op in de kniestreek en de nummer tien moest ook afhaken na dit incident. Of zijn meespelen in Noordwijkerhout zaterdag in gevaar is, kon nog niet worden vastgesteld. Kort voor de pauze ging de bal wel op de stip. Danny Wenink werd onderuit gelopen door doelman Tim van de Hoek en de scheidsrechter kon niet anders dan Oegstgeest de kans gunnen op de 1-2. Met wat meer lef had de sluitpost ook een rode kaart voorgehouden kunnen worden. De gele kaart was ronduit mild te noemen. Roy Elkerbout faalde niet en dus was er nog van alles mogelijk na de rust.

In de tweede helft startte Oegstgeest brutaal en Van Tulder had al rap de 2-2 op de schoen. Aan de andere kant moest Van der Meij een paar keer handelend optreden, maar de doelman toonde zijn goede vorm. Zo bleef het spannend en niet onverdiend zelfs werd het 2-2. Wenink brak door, hield het overzicht en vond Van Tulder. De invaller bleef koelbloedig en de gelijkmaker was een feit. Een prima goal voor de sowieso met veel voetballende intenties acterende vierdeklasser.

Daarna kon de tweestrijd alle kanten op. RVC’33 werd nog slechts eenmaal echt gevaarlijk, maar Van der Meij redde in een 1 op 1-situatie. Ook de gastheren speelden om de winst te pakken, maar het bleef bij evenwicht na negentig minuten. Een keurige prestatie van Heeringa en de zijnen, die vertrouwen moet geven voor het restant van de competitie. De koploper gaat nu vol voor de titel en is ook nog van de partij in de strijd om de LAV Cup. Het verdiende eigenlijk om op drie fronten te kunnen blijven strijden, maar het missen van strafschoppen blijft de club vooralsnog achtervolgen. Toch een vet compliment voor de geleverde prestatie tegen RVC’33.

Opstelling Oegstgeest: Van der Meij, Tetteroo, Noort, Gianfiglio, Apcar, Van der Spek (Van Tulder), Den Hollander (Dijkstra), Gras, Elkerbout, Wenink (Polet), Bormans