HomeBekerFC Boshuizen pakt volle buit, DoCoS blijft puntloos

FC Boshuizen pakt volle buit, DoCoS blijft puntloos

-

Districtsbeker- Zaterdagmiddag stond er een heuse Leidse derby op het programma. Aan de Boshuizerkade ontving gastheer FC Boshuizen het bezoekende DoCos in een wedstrijd om des keizers baard. De ploeg van trainer Marcel IJzendoorn had namelijk de eerste twee wedstrijden gewonnen en had zich daarmee reeds geplaatst voor de volgende ronde. De ploeg van zijn collega Ron de Roode was nog puntloos en daarmee uitgeschakeld. Aan de inzet was overigens niet te zien dat er, behalve de eer, niets meer op het spel stond want het ging er zo nu en dan best stevig aan toe. Onder een heerlijk najaarszonnetje was het de thuisploeg die na een 1-0 stand bij rust de wedstrijd uiteindelijk vrij eenvoudig met 3-0 won.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of de 1-0 stond al op het scorebord. Na een goede steekbal was het de van SVV overgekomen Ismael Adsalmis die alleen op keeper Joris van Harmelen kon afgaan en de bal beheerst onder hem in het doel schoot. Iedereen met een geel-blauw hart ging er eens goed voor zitten, maar kwam in de eerste helft in ieder geval bedrogen uit. Voor de thuisclub ging er na de voorsprong veel mis, het spel was onrustig en er werden verkeerde keuzes gemaakt waardoor de Morschbewoners nog konden bij blijven. Alleen waren zij niet bij machte om de thuisploeg pijn te doen, ondanks dat er genoeg snelheid met Ronnie de Roode en Lars de Ridder voorin aanwezig was. Echter 80% van de diepteballen eindigden in de handen of voeten van keeper Jean Marc Antersijn. De thee werd dan ook opgezocht met een 1-0 stand in het voordeel van de gastheren, de wedstrijd was met die stand nog niet gespeeld.

In het begin van de tweede helft sputterden de bezoekers nog wel wat tegen maar na de 2-0 van Calvin Dreesde was de wedstrijd gespeeld, al moest het hoogtepunt van de wedstrijd toen nog komen. Het was vlak voor tijd uitblinker en smaakmaker Adsalmis die zijn tweede van de middag mocht noteren na een solo die hij op eigen helft begonnen was. FC Boshuizen deed wat men vooraf en zeker gezien de stand in de bekerpoule mocht verwachten en DoCoS gaf zich niet zo maar gewonnen en probeerde er voetballend nog een wedstrijd van te maken zonder zich met 11 man in eigen strafschopgebied in te graven.

,,Vorig seizoen zijn we bij SVV ongeslagen kampioen geworden, alleen was het geen team en ben ik op zoek gegaan naar een andere uitdaging. Ondanks interesse van andere clubs heb ik voor FC Boshuizen gekozen en dat bevalt me tot nu toe uitstekend. Natuurlijk was het in het begin wennen, maar ik ben snel in de groep opgenomen en voel het vertrouwen en dat is denk ik ook wel terug te zien in mijn spel. Ik ben een gevoelsmens en het gaat op dit moment lekker ja”, aldus de man van de wedstrijd Adsalmis. ,,Ik woon in Rotterdam Zuid en was een aantal weken geleden een keer te laat waardoor ik de hele wedstrijd op de bank heb gezeten en toen is er wel een knop omgegaan. Dit zal mij dan ook nooit meer gebeuren, ik zorg nu dan ook dat ik ruim op tijd aanwezig ben.” En dat klopt, want uw verslaggever ter plaatste dacht vroeg te zijn, maar hij was toch echt niet de eerste. Nee dat was Adsalmis, een speler waar FC Boshuizen dit seizoen nog heel veel plezier aan gaat beleven. En het bleef nog lang gezellig aan de Boshuizerkade, want de selectie genoot van een heerlijke barbeque, bereid door trainers IJzendoorn en Ronald van Wattum.

Basisopstelling Boshuizen : Antersijn, Seghrouchni, Winkelman, Van Gils, Adsalmis, Owel, Safi, Zenzen, Neuteboom, Koeiman, Dreesde.

Basisopstelling DoCoS : Van Harmelen, Van Voorthuijzen, Peet, Joubij, De Roode, Van Empel, De Ridder, Van Wingerden, Maat, Overvliet, Atif.

Foto’s: met dank aan R. van Abswoude.